Domáce hovädzie hovädzie mäso z bravčového mäsa - jednoduchý zmiešaný recept, ako variť solené mäso doma.

Ako vyrobiť hovädzie mäso z kuracieho mäsa bolo známe a úspešne pripravené našimi dlhoročnými predkami. V recepte sa nič zásadne nezmenilo, dnes je to populárne z niekoľkých dôvodov. Po prvé, príprava hovädzieho mäsa je veľmi jednoduchá a po druhé, mäso zozbierané týmto tradičným spôsobom sa dlhodobo skladuje a nestráca svoju chuť a kvalitu.

Zloženie: bobkový list, dusičnan jedla, bravčové mäso, soľ, mleté ​​čierne korenie ], bobule borievky

Na takúto prípravu mäsa budeme potrebovať:

  • mäso (bravčové alebo hovädzie) - 10 kg;
  • soľ - 1 kg;
  • dusičnany - 10 g;
  • bobule borievky - ľubovoľné množstvo;
  • bobkový list - 5-6 ks. (pre každú vrstvu mäsa);
  • mleté ​​čierne korenie - ½ lyžičky. (pre každú vrstvu mäsa).

Chcem hovoriť o zmiešanej metóde prípravy hovädzieho mäsa, ktoré sa používa v tomto recepte. Nazýva sa zmiešané, pretože na začiatku sme solili mäso metódou „suchého“ solenia a potom ho vylievali pripravenou soľankou a potom je kuracie mäso solené „mokrou“ metódou.

V prípade solenia mäsa je najlepšie použiť drevené vane s pevným zvinutím (dub), ktoré nepropúšťajú vlhkosť.

Ako variť hovädzie mäso z bravčového mäsa doma.

Na varenie hovädzieho mäsa z kuracieho mäsa je potrebné brať mäso z nedávno porazeného jatočného tela (nielen bravčové mäso;a hovädzieho mäsa) a nakrájame na pomerne veľké kúsky (300 - 400 gr.). Väčšie kusy musia byť rezané ostrým nožom a vo výsledných rezoch naliať soľ.

Potom každý kúsok mäsa opatrne rozotierame soľou a umiestnime ho do suda na solenie. V hlavni sa musí každá vrstva mäsa naliať soľou a ľadkom. Na to, aby hovädzie mäso malo korenistú chuť a bohatú arómu medzi vrstvami mäsa, môžete vytvoriť vrstvu rôznych korenín.

Vrchná vrstva vo vani určite zaspí soľ. Potom odstránime sud z hovädzieho mäsa na tri dni na chladnom mieste (t od 3 do 5 ° C).

Po 72 hodinách sa hovädzie mäso naleje studenou soľankou.

Je veľmi jednoduché pripraviť soľanku na plášť, rozpustiť soľ v vychladenej prevarenej vode. Na to potrebujeme:

    30) studená prevarená voda - 10 litrov;
  • soľ - 2 kg.

Solanka musí úplne zakryť mäso v sudi. Na vrchole mäsa je potrebné dať drevený kruh a dať útlak.

Takže hovädzie mäso by malo byť solené v slanom náleve jeden mesiac.

Zo slaného mäsa pripraveného podľa tohto receptu je možné pripraviť rovnaké jedlá ako z čerstvého mäsa. Pred varením s hovädzím mäsom by ste mali mäso namočiť do vody, čím sa zbaví nadbytočnej soli.