Domáce hlohový džem s cukrom - jednoduchý a užitočný recept.

Hawthorn jam varený bez kameňov je sochár, na prípravu ktorého možno odobrať voľne žijúce a kultúrne plody. Tieto sa vyznačujú veľkým počtom buničiny.

Zloženie: hloh, cukor

Ako sa pripravuje hlohový džem doma.

Ovocie je potrebné oslobodiť od kostí (tu sa musíte potiť) a rozpustiť vo vode. Vezmite si to trochu tak, že sa vzťahuje len na mäso, a pri varení je takmer úplne vstrebáva do bobúľ.

Keď sú bobule mäkké, kvôli spoľahlivosti ich zložte na gázu alebo sito, aby bolo sklo vlhké.

Zmäkčené ovocie sa musí pretrieť špeciálnym kuchynským sitom. Čisté hloh je lepšie utierať ihneď v širokej miske, po jej vážení. Miska s ovocnou kašou opäť vážiť a vypočítať, koľko zemiakovej kaše sa ukázalo.

Na každý kilogram pyré nalejte 300 až 500 gramov cukru. Koľko - závisí od sladkosti plodov. Zmiešajte hmotu, aby sa rozpustil cukor.

Skladované v plechovkách, pokryté nylonovými krytmi.

Pred zakrytím by sa množstvo cukru malo vložiť do plochej lyžice cukru a vyrovnať.

Takýto džem sa získa. Tepelné spracovanie je minimálne, len na zjemnenie hlohových plodov, pretože ich koža je tvrdá. Povedal by som, že je to skôr hloh s cukrom. Ale pretože sme varili bobule, potom jam. Myslím si, že nezáleží na tom, čo hovoríte, hlavná vec je, že prázdny je užitočný a chutný. Čaká sa na spätnú väzbu aMožnosti varenia receptov. Veľa šťastia všetkým.