Domáce džem z marhúľ - recept na výrobu marhuľového džemu s cukrom.

Čo je to domáci džem? "Robia lahodný džem z jabĺk alebo sliviek," poviete. „Upečíme hustý džem z marhúľ“ - odpovieme vám. Vyskúšali ste to? Potom začnite variť!

Zloženie: marhule, cukor

Celý prípravok bude opísaný jednoducho a krok za krokom.

V prvom rade potrebujeme marhule. Je lepšie vziať prezreté, pretože budú šťavnatejšie a sladšie.

Neberieme viac ako 10 kg, len tak bude možné zabrániť horeniu.

Pri varení je potrebné dodržať nasledujúce proporcie: pre 10 kg marhúľ berieme 1 šálku vody a 1 až 5 kg cukru (podľa toho, kto ich miluje).

Marhule by sa mali umyť, preosiať, odstrániť poškodené, pretože nebudú fungovať pre nás, potom suché (môžete nechať vodu vytekať).

Po tom, rozdeliť na polovice. Kosti musia byť odstránené, poškodené miesta vyrezané.

Že sme si vzali, rozprestreli sme ho v umývadle, naplnili ho malým množstvom vody a uvarili, aby sme nezabudli neustále miešať.

Keď marhuľová hmota začne zhrubnúť, môžete pridať trochu cukru a pokračovať v varení, kým nie je pripravená. Trvá to hodinu a pol. Po celú dobu, nezabudnite pokračovať v miešaní. Nemusíte variť dlho s cukrom, pretože Zaseknutie začína stmavnúť a konečný produkt nezachováva krásnu a bohatú oranžovú farbu.

Pred naliatím hotového marhuľového džemu na plechovky by sa mal kontajner pripraviť: mal by sa umyť, vysušiť azahriať

Akonáhle bol džem položený, nádoby by sa mali okamžite zvinúť, aby sa už pripravili pokrievky.Potom všetko v pohode.

No, teraz viete, ako urobiť marhuľový džem doma.V tomto jednoduchom recepte sú odhalené všetky tajomstvá a príprava marhuľového džemu na zimu teraz nebude pre vás problémom.