Domáce cukrovinky z ovocia z angreštu - ako urobiť cukrovinky z ovocia z egreše doma

Angrešt je veľmi chutný a zdravý. Má nenápadnú chuť s miernou kyslosťou. Farba pochúťky sa pohybuje od svetlo zelenej po hnedú a priamo závisí od typu surovín. V tomto článku budeme hovoriť o tom, ako urobiť pastilky z angreštu doma ao možnostiach varenia pre tento dezert.

Zloženie: angrešt, med, cukor, vaječný bielok Čas na záložku: Leto

Obsah

  • 1Ako si vyrobiť šťavu z angreštu
  • 2Ako sušiť pastilky
  • 3Recepty na angreštové pasty
    • 3.1Prirodzený cukrový cukrík bez cukru
    • \ t
    • 3.2Angreštová pasta s cukrom
    • 3.3Cukrovka z egrešov s medom
    • 3.4Angreštová pasta s proteínom
  • 4Ako ukladať pastilky

Ako si vyrobiť šťavu z angreštu

Základ marshmallow - správne varené bobule pyré. Ak chcete, aby kaše angrešt, použite zrelé bobule. Môžete tiež vziať mierne prezretý produkt.

Egreše umyte pod studenou tečúcou vodou a nechajte úplne vyschnúť. Na urýchlenie procesu môžete použiť papierové uteráky.

Ďalej, pripravené bobule sú tepelne spracované tak, aby egreš kulhal. Urobte to niekoľkými spôsobmi:

  • Blanched. K tomu v miskeso širokým dnom, napríklad, v miske rozložte bobule a pridajte k nim vodu tak, aby kvapalina na dne bola 2 - 3 cm. Potom za stáleho miešania dosiahnete úplné zmäkčenie egreše.
  • Pečte v rúre. Bobule sú umiestnené v panvici s vysokými stranami, 1/2 šálky vody sa pridá na kilogram bobúľ, panvica je pokrytá vekom a egreše sú dusené 15-20 minút pri teplote 200 stupňov.
  • Varte v dvojitom kotle. Bobule sa rozprestierajú v dvojitom kotle a varia sa 20 minút.

Po odchode egreše sa umiestni na sitá a zotrie sa lyžičkou do hladka. Základ pre prípravu pasty je pripravený!

Ako sušiť pastilky

Hmotu bobúľ je možné vysušiť niekoľkými spôsobmi:

  • Prirodzeným spôsobom. V horúcich klimatických podmienkach je tento variant sušenia pasty optimálny, pretože nevyžaduje ďalšiu spotrebu energie. Berry hmota je najprv rozprestretá na paletách, potiahnutá olejovaným papierom, vrstva od 0,5 do 1 centimetra. Nádoby sa potom vystavia slnku a sušia sa 5 až 10 dní. Po silnej kaši je buď otočená na druhú stranu, alebo zavesená na drevených tyčinkách až do sucha.
  • V rúre. Zemiaková kaša sa umiestni na tácky, ktoré sa predtým položili s papierom na pečenie a namazali rastlinným olejom. Suchý marshmallow pri teplote 80 - 100 stupňov. Aby sa vlhký vzduch udržal v suchu, dvierka rúry sú mierne pootvorené. Čas schnutiazávisí od teploty zahrievania a hrúbky hmoty bobúľ a pohybuje sa od 4 do 8 hodín.

  • V sušičke na zeleninu a ovocie. Angreštové pyré na misky na prípravu pást. Ak vo vašej sušičke nie sú žiadne špeciálne nádoby, môžete si hmotnosť bobúľ dať na papier na pečenie namazaný rastlinným olejom. Suchý angrešt vysušte v sušičke pri maximálnej teplote 3 až 6 hodín.

Pastilka sa považuje za mierne vysušenú, ak sa jej horná vrstva nelepí na ruky. Ak je ovocie cukroví je cez sušené, bude krehká a krehká.

Recepty na prípravu cukroviniek z egrešov

Prírodné angreštové cukrovinky bez cukru

Angreštové pyré sa vloží do smaltovaného hrnca a varí sa, kým sa nezhustí a nezníži sa objem. Ak chcete hmotnosť bobule nie je prilepené na dno, musí byť neustále zmiešané. Suchý marshmallow môže byť ktorýkoľvek z vyššie uvedených spôsobov.

Nikolai Rusovich vo svojom videozáznamu vám povie, ako urobiť marhuľový angrešt bez varenia

Angreštová pasta s cukrom

\ t
  • egreše - 1 kilogram;
  • granulovaný cukor - 700 gramov;
  • voda - 2 poháre.

Hrubý sirup sa varí z cukru a vody. Potom, čo sa rozpadnú všetky kryštály cukru, pridá sa do pyré. Sladká hmota sa dôkladne premieša a varí na ohni, aby sa objem znížil dvakrát. Pastilla sa ukladá na palety a zasiela sa do sucha.

Pozrite si video z kanálu "HAPPY PEOPLE",rozprávanie o spôsobe výroby pastily s cukrom

Cukrovka z egrešov s medom

  • egreše - 1 kilogram;
  • med - 300 gramov.

Angreštové pyré sa varí na malom ohni až do hustoty a potom sa nechá vychladnúť na 40 - 50 stupňov. Tekutý med sa zavádza do teplej hmoty a všetko je dobre premiešané. Takýto marshmallow je potrebné prirodzeným spôsobom vysušiť, pretože vysoké teploty v peci a elektrické sušičky môžu zničiť prospešné vlastnosti medu.

Angreštová pasta s bielkovinami

  • egreše - 1 kilogram;
  • granulovaný cukor - 300 gramov;
  • vaječný bielok - 1 kus.

Pripravená kašovitá kaša varí až do hustoty. Potom sa hmota 5 - 6 minút šľaha pomocou mixéra. Potom pridajte cukor a pokračujte v miešaní, až kým sa kryštály úplne nerozpustia. Samostatne poraziť vaječný bielok, kým hustá pena.

Po tom, ako sa hmota bobúľ stane homogénnou, sa k nej pridá proteín. Zemiakovú kašu rozmiešajte v mixéri, až kým hmota neprestane tečú. Po tom, angrešt marshmallow marshmallow je rozložená na tácky a sušené, kým pripravený.

Ako uchovávať pastilky

Pastilky môžete uchovávať pri izbovej teplote v sklenenej nádobe. Veľké množstvo pastiliek sa môže skladovať v chladničke v sklenenej nádobe pod pevným viečkom. Pri dlhodobom skladovaní je pastilka zmrazená v mrazničke, zabalená v zapečatenom obale.