Domáce čučoriedkový kompót - recept na zimu. Užitočný čučoriedkový nápoj.

Domáce čučoriedkové kompóty budú chutné nielen v lete, ale aj v chladných zimných večeroch. Tento nápoj prinesie vitalitu a zdravie a pomôže naplniť rovnováhu vitamínov v tele.

Zloženie: čučoriedky, cukor Čas záložiek: Leto, jeseň

Foto: Chutné bobule - čučoriedky

Ako urobiť čučoriedkový kompót

Na prípravu kompótu si vyberte veľké čerstvo nazbierané bobule. Umyté čučoriedky sa jemne naliali do cedníka, čím sa umožnila odtok vody. Bobule sa prelejú do pripravených, umytých pohárov. Pre lepšie utesnenie čučoriedky niekoľkokrát pretrepte poháre. Obsah sa naleje horúcim cukrovým sirupom (na prípravu 1,5 litra sirupu sa pridá 820 g cukru do 1 litra vody). Litrové plechovky sa sterilizujú vo vriacej vode počas 15 minút, pol litra najmenej 10 minút. Ďalším krokom je otočenie krytov. Varený kompot uložený na chladnom, tmavom mieste.

Compote z čučoriedky, rovnako ako bobule sám je veľmi užitočné pre telo, najmä videnie. Ľahko sa pripravuje a chutný nápoj.