Domáce čierne ríbezle a shadberry marshmallow

Yerga alebo korinka je jedným z najsladších bobúľ, favoritom detí a dospelých. A čierne ríbezle sú voňavé a zdravé čarodejnice v záhradách a zeleninových záhradách. Kombináciou týchto dvoch bobúľ, môžete urobiť najjednoduchší a chutný zber - marshmallow.

Zloženie: hovno, cukor, čierne ríbezle Čas do záložiek: Leto

Domáce čierne ríbezle a shadberry marshmallow je skvelou náhradou za zakúpené sladkosti. Ako variť pastila z týchto plodov doma vám povie v tomto návode krok za krokom fotky.

Ako urobiť marshmallow ríbezle a shadberry

Vezmite 250 gramov bobúľ jergi a rovnaké množstvo bobúľ čiernych ríbezlí.

Usporiadajme plody z listov a úlomkov.

Ďalším krokom bude tzv. Blanching.

Na to nalejte trochu vody do panvice so širokým dnom. Takže voda na dne bola 5 milimetrov, nie viac. Nechajme uvariť tekutinu a naliať tam irgu presne 30 sekúnd.

Počas tejto doby praskla koža na niektorých bobuliach. A bobule, keď sú ošetrené parou, sú dezinfikované. Rýchlo nalejte bobule do cedníka a nechajte prebytočnú kvapalinu odtiecť. Vykonáme rovnakú manipuláciu s ríbezľami.

Tak sme dostali 500 gramov zmesi shadberry a ríbezlí. Zložte bobule do spoločnej nádoby a zaspávajte so 100 gramami cukru.

Pomocou ponorného miešača porazte plody hladkým cukrom.

Vo výslednej želétam sú malé kosti z bobúľ a kože, ktoré nebudú vyzerať dobre v hotovej pastilke. Áno, a mnohým sa nepáči kosti. Tento "defekt" sa zbavíme pomocou sita.

Dajte sito na misku, do ktorej sme filtrovať naše budúce marshmallow a nalejte hmotnosť bobúľ na vrchole. A teraz zostáva naškrabanie puzdra na homogénnu hmotu skla.

Nemám špeciálny kontajner v elektrickej sušičke na výrobu pastily, ale ako mnohí majitelia tejto zázračnej technológie. Preto som si vyrobil špeciálnu nádobu z voskovaného papiera na pečenie. Na tento účel som vyrezal kruh o niečo väčší priemer ako nádoba sušičky a upevnil okraje so zošívačkou, čím sa vytvorila doska s vysokými stranami. Vezmite prosím na vedomie, že vyrobený kontajner musí poskytnúť voľný priestor na bokoch tak, aby horúci vzduch z ventilátora sušičky mohol prechádzať bez prekážok.

Tukom formujem veľmi tenkú vrstvu rastlinného oleja (na to je lepšie použiť cukrovinkovú kefu) a vylejte prázdne miesto pre budúce ovocné cukrovinky. Maximálna vrstva hmoty bobúľ by v tomto prípade nemala byť väčšia ako 1 centimeter.

Vždy robím tenký marshmallow - schne rýchlejšie a nejako vyzerá estetickejšie. Formulár sme umiestnili do sušičky a sušili asi 6 hodín pri 70 ° C. Doba schnutia závisí od hrúbky vrstvy bobule. Môže sa použiť na sušenie rúry s otvorenými dvierkami.

Nakoniec, hotová pastila by sa nemala držať za ruky. Pastu zapletíme do slamy a rozrežeme.

Marshmallow zásobený týmto receptom môže byť uložený v chladničke v nádobe, alebo môže byť zmrazený. Recept pastila, ako vidíte, je veľmi jednoduchý a zároveň nevyžaduje použitie veľkého množstva cukru.