Domáce čerešňový likér na vodke - bez semien, ale s listami

V letnej sezóne nie je možné vyrobiť len džem, kompót alebo džem zo zrelých čerešní. Pre dospelú polovicu mojej domácnosti vždy obstarávam veľmi chutný čerešňový likér s jedinečnou arómou a úžasnou kyslastou sladkou príchuťou.

Zloženie: čerešňa, voda, vodka, čerešňové listy, cukor ) Čas záložky: Leto

Recept je veľmi jednoduchý, nebudete potrebovať veľa na výrobu domáceho čerešňového likéru a fotografie, ktoré sa urobia krok za krokom, vám pomôžu zostať na správnej ceste.

Zloženie:

• Cherry (najlepšie čierno-chocholatý) - 1 kg;

• vodka (40%) - 500 ml;

• voda - 700 ml;

• čerešňové listy - 20 ks;

• cukor - 300 gr.

Ako urobiť čerešňovú omáčku doma

Po prvé, opláchnite čerešne pod tečúcou vodou, zlikvidujte zkažené ovocie a odstráňte kosti pomocou akejkoľvek dostupnej metódy.

Potom dajte bobule do hrnca, nalejte studenú vodu a dajte na oheň. Keď voda varí, pridajte starostlivo umyté čerešňové listy do hrnca.

Potom nalejte granulovaný cukor, premiešajte a varte hmotu počas 10 minút na strednom ohni.

Počas tejto doby sa cukor úplne rozpustí a prebytočná voda sa vyparí.

Potom vypnite plyn, prikryte panvicu vekom a nechajte úplne vychladnúť.

Z ochladenej hmoty pomocou zberačov vyberte čerešne a listyhlboká miska.

Musíme odhodiť lístie a opatrne splietať čerešne s našimi rukami, aby lepšie dali šťavu likéru.

Zostávajúca kvapalina v panvici sa musí naliať do fľaše, pridať vodku, prikryť fľašu a energicky pretrepať, aby sa šťava a vodka zmiešali.

Potom pridajte ošúpané čerešne do fľaše so sódou.

Kým nebude čerešňový nápoj úplne pripravený, nechajte ho variť mesiac na tmavom mieste. Raz týždenne je potrebné nádobu pretrepať s likérom. Takýto „pretrep“ pomôže čerešni, aby dodal hotovému nápoju viac arómy a vône.

V poslednom štádiu varenia sa musí vylievanie filtrovať cez vatu, aby neboli žiadne kúsky bobúľ alebo zvyšky listov.

Takýto domáci nápoj možno skladovať až dva roky v tesne uzavretom sklenenom obale. Pred podávaním by mal byť voňavý a lahodný višňový likér mierne vychladený.

Poznamenávam, že je možné nielen vychutnať si to v kampani priateľov na dlhých zimných večeroch. Tiež používam taký čerešňový likér na výrobu vareného vína alebo ako impregnáciu koláčových vrstiev na koláč.