Domáce čerešňové pyré: príprava lahodného čerešňového pyré na zimu

Aróma a sviežosť čerešní sa môžu v zime zachovať tak, že sa čerešňové pyré vyrobia bez varu. Cherry pyré možno použiť ako prísadu do detského pyré, náplň do koláčov a mnoho ďalších jedál.

Zloženie: čerešne, cukor Čas do záložiek: Leto

Umyte čerešne, nechajte ich odtiecť a vyčistite kamene. Ošúpané čerešne okamžite rozotrite do cedníka, aby ste odčerpali prebytočnú šťavu. Ak šťava nie je vypustená, pyré bude príliš tekuté. To nebude mať vplyv na kvalitu skladovania, ale nebude možné používať zemiakovú kašu na plnenie koláčov.

Miešajte čerešne s cukrom v pomere 1: 1, to znamená, že na 1 kg olúpaných čerešní berieme 1 kg cukru.

Mixér jemne nasekáme čerešne s cukrom do stavu zemiakovej kaše. Ak sa cukor ešte nerozpustí, nechajte zemiakovú kašu jednu alebo dve hodiny stáť a potom znova rozšľahajte zemiakovú kašu.

Ako skladovať čerešňové pyré?

Bez varenia sa ovocné pyré rýchlo zhorší, preto by sa malo skladovať na chladnom mieste.

Cherry pyré možno zmraziť. Nalejte pyré do plastových nádob s viečkami a vložte do mrazničky.

Môžete naliať zemiakovú kašu v sterilných plechovkách so skrutkovacími uzávermi, ale mali by ste ju stále uchovávať v chladničke.

Ak však nie je pre vás v podstate zachovanie čerstvého čerešňového pyré, malo by sa prevariť. Varenie zabíja baktérie a to je najlepšia záruka, že zemiaková kaša odčerešne budú trvať celú zimu a nebudú kaziť.

Pre recept na výrobu čerešňovej kaše s varením pozri video: