Domáce broskyňové kompóty s jamami - ako urobiť celý broskyňový kompót na zimu.

Tento recept na prípravu broskyňového kompótu sa hodí pre ženy v domácnosti, ktoré nemajú čas obťažovať sa prípravou výrobkov na zimu. Príprava tohto domáceho nápoja zaberie minimum času a úsilia. Jednoduchý recept navyše urýchli proces obstarávania.

Zložky: broskyne, cukor

Hlavnými zložkami tohto receptu sú voda a cukor, ktorý by mal byť: cukor asi 350 gramov a voda - 1 liter. V tomto pomere cukru a vody pripravte sirup na ľubovoľný počet broskýň.

Ako hodiť broskyňový kompót s kosťou.

Broskyne pre tento kompot sa odoberajú s neoddeliteľnou kosťou a sú dostatočne husté. To znamená, že prezreté plody nie sú vhodné pre náš kompót.

Umyte broskyne, oddeľte ich od stoniek a položte ich celé do pripravených pohárov.

Ďalej, z cukru a vody, varte sirup a nalejte pripravené ovocie horúce.

Nádoby sa prikryjú viečkami a vložia sa do nádoby na sterilizáciu, do ktorej sa predhrieva voda ohriata na 60 ° C. Priveďte vodu do nádoby do varu a zaznamenajte čas sterilizácie. Pre pollitrové plechovky je čas 10 minút a pre litrové plechovky stačí 12 minút.

Po uplynutí stanoveného času vyberte nádoby z nádrže jeden po druhom, rýchlo pokrievajte veko a okamžite ich otočte. Potom nechajte poháre vychladnúť a potom ich dajte do chladničky na uskladnenie.

Treba poznamenať, že broskyňové jámyobsahujú kyselinu kyanovodíkovú. Preto sa neodporúča dlhodobo držať takéto polotovary. Odporúča sa použiť kompót celých broskýň pred nástupom budúcej sezóny av každom prípade neopustiť druhý rok.