Domáce angrešt na zimu - ako urobiť šťavu a náplň do koláčov.

Tento recept na domáce angreštové ovocie je dobrý, pretože umožňuje, ako sa hovorí, zabiť dva vtáky jedným kameňom. Alebo, akonáhle pracoval, zachovať na zimu a zdravé, lahodné šťavy, a plnenie na koláče. Takzvaný „koláčový výplň“ sa môže použiť v zime ako základ pre domáci kompót alebo želé.

Zloženie: voda, egreše, cukor Čas záložiek: Leto

Na prípravu tejto domácej zrelej bobule sa používajú. Pri varení egreše šťavy, môžete to urobiť bez použitia cukru. Pri príprave prípravkov na koláče možno podľa potreby použiť cukor.

Kvôli ochrane budete potrebovať:

- angrešt, 1 kg.

- voda, štvrtina pohára

- cukor podľa chuti.

Príprava tohto domáceho angreštuzačína skutočnosťou, že čerstvé bobule sa dobre miesia v smaltovanom hrnci pomocou drevenej lyžice.

Naplňte ich horúcou vodou, rešpektujúc vyššie uvedený pomer, a udržujte oheň pol hodiny. Neprivádzajte do varu.

Potom šťavu.

Foto. Angreštový džús

Angreštová šťava sa môže naliať do pohárov a navinúť. Odšťavovanie je pripravené!

Nalievame cukor do zvyšku hmoty, znovu ho privedieme do varu, nalejeme do pohárov, prevalíme ho hore dnom, otočíme ho hore nohami. Plnenie koláčov je tiež pripravené!

Foto. Angreštový výplň

\ t

Angrešt sa dobre hodí k vlašským orechom, pri varení zimných koláčov na základe tohto polotovaru nezabudnite pridať orechy.