Domáca ukrajinská klobása pečená v peci - recept a technológia varenia.

Lahodná ukrajinská vyprážaná klobása je vyrobená z bravčovej buničiny zmiešanej so slaninou. Namiesto týchto dvoch zložiek si môžete vziať mäso s vrstvami tuku. Záverečné varenie - pečenie v rúre. Tento moment prípravy je najťažší, pretože napĺňa celý dom jedinečnými arómami.

Zložky: cukor, bravčové mäso, soľ, mleté ​​čierne korenie, cesnak

Ako urobiť domáce klobásy v ukrajinčine v rúre.

Začnite variť odobratím 1 kg takéhoto mäsa tak, aby vrstva tuku v ňom bola medzi 30 a 50%. Mäso nakrájajte na mlynček na mäso, otvory v sieti by mali byť od 14 do 20 mm.

Mleté mäso zmiešame s korením: nasekaný cesnak - 10 gramov, mleté ​​čierne korenie - 2,5 gramu, soľ - 18 gramov. Pridajte do mletého mäsa a trochu cukru (2 g) - je potrebné zvýšiť chuť mäsa.

Na ústí mlynčeka na mäso upevnite špeciálnu trysku so širokou trubicou, ktorá je určená na plnenie klobás. Nasaďte si bravčové črevo zbavené hlienu a tuku - upevnite ho gumičkou.

Preneste salámové mäso na mlynček na mäso na elektrický mlynček na mäso a zapnite zariadenie. Roztiahnite plnku do čreva rukami nad ňou - uistite sa, že nevychádza zo zadnej strany. Ak máte pochybnosti, že môžete sledovať zhutnenie, potom kravatu čreva na konci s krutým vlákno.

Odstráňte vypchaté črevo z skúmavky a jeho druhý koniec.

Rozvaľkujte surovú klobásu v tvare slimáka akravatu krížovo so silným motúzom.

Pečivo prelepte tukom z bravčového mäsa a položte naň klobásy. Súpravu umiestnite tak, aby sa jednotlivé slimáky navzájom nedotýkali. Najprv na jednej strane vyprážajte klobásku v peci - na to potrebujete 25 minút. Potom otočte krúžky na druhej strane a výrobok vyprážajte ďalších 30 minút.

Ak sa na panvici vytvorí príliš veľa tuku, otočte ho pri otočení klobásy.

Vyberte pekáč z rúry a preneste ho na chladné miesto s párkami. Pre ich chladenie to bude trvať 7 hodín času a 0-10 stupňov teploty v miestnosti.

Ukrajinská vyprážaná klobása sa môže skladovať najviac jeden a pol mesiaca, ale môže sa umiestniť do mrazničky. Pred týmto, zabaliť každý prsteň v pergamene.

Môžete tiež sledovať video z Ľubomíra S, kde bude jednoducho a rýchlo rozprávať o svojom recepte pre takú vynikajúcu domácu salámu.

Video: ukrajinská vyprážaná klobása v súlade s GOST: