Domáca údená slanina alebo slanina v Zakarpatskej oblasti. Ako variť údené slaniny doma. Recept krok za krokom s fotografiami

Recept na výrobu údeného tuku doma v Zakarpatskej a Maďarskej dedine vie všetko: od starej po mladú. Údená slanina a bravčové nohy visia v spodnej časti hlavne v každom dome. V tomto recepte Vás pozývame, aby ste sa poučili z našich skúseností a naučili sa, ako doma vyrobiť prírodný, chutný a voňavý údený tuk.

Zloženie: voda, bobkový list, sadlo, soľ, hrášok čierny, cesnak Čas do záložky: Pružina, Zima, jeseň

Na prípravu vhodného a obvyklého pevného tuku 5-8 cm na výšku, ale je lepšie, napriek tomu si vybrať kúsky s vrstvami mäsa. V tomto prípade bude konečný produkt dopadať nielen veľmi chutne, ale aj krásne.

A tak, ako variť údenú slaninu.

Veľké kúsky slaniny s kožou sa hojne posypú a na oboch stranách sa trú soľou a položia sa na druhú stranu do veľkej nádoby (napríklad do žľabu).

Rovnakým spôsobom môžete tiež spracovať spracované kuracie stehná a iné časti jatočných tiel bravčového mäsa. Nádobu položíme na solené výrobky v chladnej miestnosti, ale s teplotou mierne vyššou ako nula stupňov Celzia a namočíme až sedem dní. Soľ sa musí čiastočne roztopiť (rozpustiť) a naše budúce údené výrobky soliť.

Po týždni musíte variť marinádu.

Na to sa do bobkového listu (5-10 listov) pridáva malé množstvo vriacej vody (1-2 litre - v závislosti od množstva sadla), čierne korenie - hrášok(5 gr), jemne nasekané strúčiky cesnaku (5-6 veľkých klinčekov). Počet korenín možno zmeniť podľa vašich predstáv - neexistujú žiadne prísne pravidlá. Chcete získať bohatšiu chuť - môžete si vziať veľa korenia. Nechajte niekoľko minút variť a vyberte z ohňa. Teraz musíte počkať, kým sa marináda ochladí.

S chladenou, ale nie namáhanou marinádou zalejeme predtým solené sadlo a šunku a necháme ich sedem dní stáť. Počas tejto doby by sa budúce údené mäso malo otočiť a napojiť marinádovým zberom na dne niekoľkokrát denne.

Dni po siedmom sádle a šunke sa môžu údiť. Spôsob fajčenia je studený, v žiadnom prípade horúci. Aby sa naše údené výrobky udržali dlhšie, musia sa fajčiť 3 - 4 dni. Výsledok - budete olizovať prsty!

Rovnako sa tu vyrábajú údené rebrá. V maďarských dedinách a v Zakarpatsku sa údia aj domáce klobásy, kuracie stehná, soľ a iné mäsové výrobky.

To je celý obľúbený domáci recept na výrobu údenej slaniny v Zakarpatskej alebo Maďarskej.

Všetci - bon appetit !!!