Domáca údená klobása - recept na výrobu údeného bravčového a hovädzieho salámu doma.

Tento recept na domácu salámu obsahuje dva druhy mäsa, ktoré sa navzájom nádherne dopĺňajú. Zloženie zložiek v tejto klobáse je prekvapivo harmonické, čo ovplyvnilo jeho chuť.

Zložky: hovädzie mäso, nové korenie, dusičnan jedla, cukor, bravčové mäso, soľ, mleté ​​čierne korenie

Varenie domácej údeniny sa vykonáva v troch etapách: predbežné solenie mäsa, sušenie klobás v návrhu, konečné fajčenie.

Ako variť údené klobásy z bravčového mäsa doma.

Vezmite 4 kilogramy hovädzieho mäsa a 3 kilogramy bravčovej buničiny. Nakrájajte na veľké kúsky, premiešajte spolu so soľou - pridajte 400 gramov.

Solené mäso preneste na chladné miesto a uchovávajte ho najmenej štyri dni.

Rozrezané veľké kúsky nakrájajte na menšie kúsky, ktoré sa zmestia do mlynčeka na mäso a mäso rozomelú.

K nemu sa pridá cukor (20 gramov), vodný roztok (5 gramov), čierne korenie (2,5 gramu) av prípade potreby aj nové korenie (aj 2,5 gramu).

Dôkladne premiešajte plnku a na konci miešania pridajte tvrdý oštep, narezaný na veľmi malé kúsky. Budete potrebovať 3 kilogramy hrotu a je lepšie ho vziať zo zadnej časti jatočného tela bravčového mäsa.

Výsledkom kombinácie všetkých výrobkov je 10 kilogramov salámového mäsa. Rozprestrite ho v niekoľkých širokých umývadlách tak, aby plnka ležala vo vrstvemaximálne 10 cm Dajte mleté ​​mäso „dozrieť“ na tmavom chladnom mieste tri dni.

Ďalej napchajte bravčové alebo hovädzie črevá mletým mäsom. Ak vidíte vzduchové bubliny vo vnútri konkrétneho čreva, prepichnite toto miesto cigánskou ihlou a rukou stlačte ruky.

Črevá napchaté črevá, na oboch stranách zviazané povrazy, tvarované do krúžkov a zavesiť na dobre vetrané miesto na sušenie. Sušené klobásy sušte päť až sedem dní a sledujte vonkajšiu teplotu - nesmie byť viac ako päť stupňov plus plus.

Po ukončení procesu sušenia zaveste klobásy do udiarne - teplota dymu by mala byť okolo 20 stupňov. Stráviť fajčenie za studena dva alebo tri dni - uvidíte pripravenosť hustotou skrine a zachovaním tvaru bochníkov, aj keď sú silne stláčané.

Domáca údená klobása bude pripravená slúžiť aj po 6 týždňoch po ukončení procesu fajčenia. V tomto okamihu, konečné dozrievanie, bravčová klobása musí byť udržiavaná pri teplote 10-15 stupňov.

A teraz video z alkofan1984 s jeho receptom na domáce údené bravčové a hovädzie klobásy.