Domáca trhaná klobása z hovädzieho mäsa - ako urobiť klobásu recept so slaninou.

Sušená klobása je vynikajúca. Po tom všetkom viete, že tam boli čerstvé produkty a neboli pridané žiadne škodlivé konzervačné látky, zvýrazňovače chuti a farbivá. Ďalším bonusom receptúry je príprava netučného hovädzieho mäsa. Preto pripravujeme klobásu z hovädzieho mäsa doma a potešíme milovaných.

Zloženie: hovädzie mäso, črevá, sadlo, soľ

Na 1 kg hovädzieho mäsa budete potrebovať ½ kg tuku, 25 gramov soli a 5 gramov korenia.

Ako urobiť sušené hovädzie klobásy.

Vybrané mäso nakrájajte, prejdite cez mlynček na mäso a jemne nakrájajte sadlo 2x2 mm. Tuk je dôležité, aby sa krútenie s hovädzím mäsom, aby nedošlo k strate tuku tuku v mlynčeku na mäso.

Údolie mäsa dôkladne premiešajte pridaním korenia a soli podľa chuti. Uchovávajte klobásu plnka v tomto stave cez noc.

Ráno pripravte vopred pripravené črevá (namočené v octe, opláchnuté a sušené), plnené mletým mäsom. Robíme to úhľadne, neplníme ho veľmi veľa, vyhladzujeme ho na rovnomerné rozloženie a necháme vzduch von. Vytvárame veľkosti klobás, ktoré potrebujeme, kravatu na oboch stranách a zavesíme na sušenie. Každý večer sa klobása valí s valčekom, položeným pod tlakom na noc, a ráno sú opäť zavesené v sušičke. Takéto postupy sa opakujú, kým nie je prípravok pripravený.

Jednoducho, podľa receptu si doma môžete urobiť úžasnú hovädziu klobásu. Podávajte takéto lahodné jedlá na hlavnom chodníku alebo ako studené.občerstvenie

Pozri tiež zaujímavé video: DRY SAUSAGE najvyššej triedy doma.