Domáca tinktúra slivky s medom a škoricou

V našich predajniach je v súčasnosti široká škála alkoholických nápojov, ako sa hovorí, pre každý vkus a rozpočet. Ale čo by mohlo byť chutnejšie ako domáce bobule alebo ovocné tinktúry varené vlastnými rukami. Podľa tradície pre moju rodinu v lete pripravujem niekoľko druhov takýchto likérov, likérov a likérov.

Zloženie: vodka, škorica, med, slivky Čas na záložku: Leto, Jeseň

Dnes chcem povedať a ukázať pomocou fotiek krok za krokom, ako urobiť najchutnejšiu slivkovú tinktúru na mede so škoricou. Domáca tinktúra zo slivky s medom a škoricou sa získava veľmi voňavá, delikátna so sladkokyslou chuťou.

Zloženie:

  • slivka (mám odrodu Renklod) - 1 kg;
  • škorica - ½ tyčinky;
  • včelí med - 200 gr;
  • vodka - 500 ml.

Po prvé, chcem uviesť malé odporúčanie o výbere zložiek pre tinktúru sliviek. Slivky na varenie je lepšie zvoliť nie prezreté, ale pevné. Odroda I zvyčajne vybrať maďarské alebo Renklod. Ale v zásade je to možné a iné.

Med je lepšie používať kvetinové alebo forbs. Pohánkový med v hotovej tinktúre môže spôsobiť miernu horkosť. Ale to, ako sa hovorí, je amatér.