Domáca suchá klobása - varenie domácej klobásy bez škrupiny.

V obchode nie je vôbec potrebné kupovať nevarenú klobásu. Pravdepodobne prekvapím mnohé ženy v domácnosti, ale bude veľmi jednoduché variť takéto klobásy z prírodných surovín doma podľa jednoduchých pokynov.

Zloženie: hovädzie, mleté ​​korenie, sadlo, soľ, fenikel, \ t mleté ​​čierne korenie

Varte vlastnými rukami a pocítite výrazný rozdiel medzi voňavou, suchou konzervovanou domácou klobásou a klobásou, ktorú ste si zakúpili až do tohto bodu.

Pohodlie mojich dvoch receptov spočíva aj v skutočnosti, že na vytvorenie klobásových chlebov nie je potrebné používať črevá, pretože vyrábame klobásy bez škrupiny.

Obsah

  • 1Ako urobiť domácu sušenú klobásu bez škrupiny.
    • 1.1Recept # 1
    • 1.2Recept # 2

Ako urobiť domácu suchú salámu bez škrupiny.

Číslo receptu 1

Pri prvej možnosti výroby domácej salámy sa používa hovädzie mäso marinované ako v prípade sušeného mäsa. Pre tých, ktorí nevedia - to je sušené marinované mäso.

Takže mäso z hovädzieho mäsa (lepšie rezanie), marinujem na chladnom mieste 12 hodín, pokiaľ ide o biltong (pomer mäsa a korenia, pozri recept "Biltong doma v Južnej Afrike").

Potom, keď je mäso dostatočne marinované, je potrebné ho rozrezať na kusy tak, aby bolo vhodnézvitok hovädzieho mäsa v mlynček na mäso.

Marinované mäso sa nechá prejsť cez mlynček na mäso (gril).

Na prípravu salámy budeme musieť rezať veľmi malé kúsky soleného sadla na veľmi malé kocky. Optimálny pomer vepřového mäsa je jedna časť tuku na päť častí mäsa.

Predpokladom je, že tuk by mal byť jemne nasekaný ostrým nožom a nesmie byť rolovaný v mlynčeku na mäso alebo v mixéri. Ak naberáte slaninu, aby ste takú klobásu v mlynčeku na mäso, dostanete tukovú látku nevzhľadného vzhľadu. Pridaním tejto hmotnosti do mletého mäsa na klobásu, jednoducho nemôžete vytvoriť normálny klobása bochník.

Tuk budeme rezať v niekoľkých fázach. V prvej fáze je potrebné nakrájať kúsok slaniny čo najtenší a dať ju do mrazničky.

Keď je tuk dostatočne zmrazený, môžeme ho ľahko rozrezať najprv na dlhé tenké prúžky, a potom je potrebné, aby sa slaniny nakrájali na veľmi malé kocky.

Ideálna veľkosť kociek je 0,2x0,2x0,2 cm, ale ak sa zväčšujete so zvykom, je to v poriadku, hlavná vec nie je prekročiť veľkosť kociek 0,3x0,3x0,3 cm. to sa neroztopí, alebo si slaninu z mrazničky v častiach, ako si znížiť.

Existuje ešte jeden spôsob, ako sekať bravčové mäso, nehovorím, že je to jednoduchšie, ale môže sa to zdať rýchlejšie ako metóda zmrazovania bravčového tuku.

Vezmite celý kus slaniny (nevyhnutne chladenej) na jednej strane slaniny, ktorú potrebujete urobiťKrištáľové kusy a potom nakrájajte kúsok slaniny na kocky nad týmito rezmi.

Po odrezaní tuku ho musíte spojiť s mletým mäsom a opatrne, ale opatrne, bez rozdrvenia, zmiešajte dve zložky klobásy.

Nuž, teraz je čas, aby sme vytvorili naše klobásy. A teraz odhalím malé tajomstvo, ako vytvoriť klobásy bez škrupiny.

V súčasnej dobe, mnoho ženy v domácnosti pripravujú sushi rolky doma na varenie, ktorý používa bambusové rohože (makisu). Ale ak si nevaríte rožky doma, môžete použiť akúkoľvek malú rohož na vytvorenie sušenej klobásy.

Takže rohož (tak, aby zostala čistá) musí byť zabalená do 3 - 4 vrstiev lepiacej fólie.

Potom položte mäsové klobásy na make a vytvorte klobásy pomocou rohože. Akú formu urobiť salámu - rozhodnúť sami. Robím obe okrúhle bochníky a obdĺžnikové. Hrúbka klobásy môže byť tiež vyrobená podľa priania. Jediné, čo si treba všimnúť, je to, že silnejšie klobásy sa sušia dlhšie, ale na sendvičoch vyzerajú oveľa výhodnejšie.

Keď sa tvoria salámové bochníky, musia sa posúvať na akýkoľvek rošt z nehrdzavejúcej ocele, ktorý máte, a na chladnom vetranom mieste (na parapete) môžete sušiť 48 - 72 hodín.

Keď vidíte, že sú pokryté tvrdou kôrou, môžu byť v suspenzii ďalej vysušené a zviazané šnúrkou. Doba zrenia domácej trhnutej klobásy závisí od hrúbkytvarované salámové bochníky. Zvyčajne trvá ďalších 48 až 96 hodín.

Keď je chutná domáca klobása pripravená, aby ste ju ľahšie rozrezali, pred podávaním by ste mali na chvíľu položiť bochník s klobásou do chladničky.

Takúto sušenú salámu je potrebné skladovať za rovnakých podmienok ako mäso z receptu, o ktorom som sa opakovane zmienil.

Recept # 2

Táto možnosť vám umožní pripraviť voňavú, suchú klobásu s pridaním feniklu a papriky.

Na prípravu salámy sušenej v suchom stave podľa druhého variantu by sa čerstvé hovädzie mäso dobrej kvality malo soliť metódou suchej soli, ako je to v prípade receptúry „Basturma“, ale do sušenej klobásy sa vloží iba iné množstvo - 30 gramov na kilogram hovädzieho mäsa. ,

Potom by sa solené mäso malo veľkoryso posypať paprikou, čiernym korením a feniklom a v tejto forme umiestniť na chladné miesto na solenie počas 48-72 hodín.

Solené mäso s korením prechádza cez mlynček na mäso. Salo na salámu nakrájame na verziu číslo receptu 1.

Ďalej je potrebné urobiť všetko, ako je uvedené vyššie.

Zo sušenej salámy vyrobenej podľa týchto domácich receptov sa získajú veľmi krásne a chutné sendviče, vyzerajú skvele v plátkoch klobás a ja ich tiež používam ako polievku na pizzu.

Pozri tiež video: Suchá konzervovaná klobása bez obalu doma

Sušená údená klobása.