Domáca suchá klobása - jednoduchý recept na výrobu suchej klobásy na Veľkú noc.

Svetlou sviatosťou vzkriesenia Krista milenka zvyčajne pred časom pozbiera množstvo rôznych druhov výborných domácich jedál. Navrhujem variť v mojom domácom recepte veľmi chutné ošípané a hovädzie klobásy.

Zložky: hovädzie mäso, majoránka, dusičnan jedla, sadlo, cukor, 12) bravčové mäso, soľ, alkohol, mleté ​​čierne korenie

Zloženie domácej údenej klobásy zahŕňa:

  • bravčová kaša - 1 kg;
  • hovädzia buničina - 1 kg;
  • bravčové sadlo (čerstvé) - 400 g;
  • cukor - 10 g;
  • soľ - 13 g;
  • dusičnany - 4 g. (môžete to urobiť bez neho);
  • alkohol - 100 g;
  • majoránka - 2 gr;
  • mleté ​​čierne korenie - 3 gr.

Varenie suchých klobás doma.

A tak na prípravu našej domácej údenej klobásy, bravčovej a hovädzej dužiny, nakrájame na malé kúsky.

Potom by sa nasekané kúsky mäsa mali naliať do stolovej soli, dobre premiešať a vložiť do chladničky na rovnomerné zasolenie po dobu 48 hodín.

Po dvoch dňoch sa kúsky mäsa musia skrútiť dvakrát v mlynčeku na mäso.

V nasledujúcom štádiu pridáme do salámového mletého kuchynského liadku, granulovaného cukru, korenia (majoránka, korenie) a vylejeme rovnaký alkohol, ako je predpísané.

Ešte raz dôkladne premiešajte masu salámy.

Potom musíte nakrájať kúsok čerstvého (nie slaného) tuku na malé kocky a dôkladne premiešať, pridať homletého mäsa

Takto pripravená salámová hmota sa musí preniesť v tenkej vrstve (10 až 12 cm) do plochej misy. Mleté mäso potom vyberieme do chladničky 72 hodín.

Po troch dňoch mletého mäsa je potrebné vyplniť pripravené črevá, narezané na rovnaké kúsky pol metra.

Konce čriev zapínajú a viažu ich šnúrkou.

Ďalej by mali byť vytvorené salámy pozastavené tri až štyri dni v chladnej miestnosti s dostatočným vetraním.

Potom musíte fajčiť našu údenú „veľkonočnú“ klobásu, až kým nie je obal klobásy pokrčený.

Po údení musí byť klobása zberaná podľa tohto domáceho receptu pozastavená na chladnom a vetranom mieste počas ďalších dvoch mesiacov na dozrievanie.

Takáto údená klobása je veľmi dobre udržiavaná. Nádherná chuť a aróma tohto zberu mäsa môže sotva zanechať nikoho ľahostajného. Preto, ak to urobíte dlho pred sviatkom, potom nie v každom dome to bude trvať až do toho.

Pozri aj video: Suchá klobása Top-Grade doma.