Domáca saláma s pohánkou - recept na výrobu klobásy.

Stále nie je presne známe, kto vynašiel krvnú salámu - celé národy sa zapájajú do horúcej diskusie o tejto téme.Ale necháme ich kontroverziu a len si uvedomíme, že krv je chutná, užitočná a varí ju doma na ramene pre každého, kto chce.Hlavná vec je zásobiť sa potrebnými produktmi, ktoré sú súčasťou klobásy, neodchyľujú sa od receptu, skúste a uspejete.

Zloženie: klinčeky, pohánka, nové korenie, črevá, krv, sadlo, bravčové mäso, soľ

Ako variť domácu salámu s pohánkou.

Na takéto krvenie musíte mäso variť, naliať na slaninu alebo slaninu vriacu vodu a všetko nasekať.

Varená premytá pohánka a nechať vychladnúť.

Varená kaša, nasekané mäso so sadlo, korenie, soľ a krv sa zmiešajú vo veľkej nádobe.

Všetko dobre premiešajte, aby bola náplň homogénna.

Pripravené, umyté črevo sa zviaže na jednej strane a naplní sa hotovou náplňou.Je potrebné starostlivo a opatrne vyhladiť ruky rukami tak, aby bol vzduch von a plnka rovnomerne zapĺňa dutinu.Nie je nutné vyplniť pevne, aby nedošlo k prasknutiu čreva.Uzavretý druhý koniec klobásy a variť s nízkym varom 15-20 minút.

Hotové krvinky sa ponoria do studenej vody a skladujú sa vo vhodnej nádobe na úplné chladenie a vypustenie.

V prípade salámy s týmto receptom budete potrebovať: 300 gramov bravčového mäsa, 300 gramov bravčovej masti (slanina), 1 - 1,5 litrabravčová krv, soľ a korenie podľa chuti (nové korenie, mleté ​​klinčeky), 300 gramov pohánky.

Ako vidíte, v zásade nie je nič zložité. Stačí postupovať podľa krokov uvedených v recepte. Nechajte si stráviť nejaký čas, ale pripravíte si vynikajúcu domácu salámu s pohánkou pre váš domov, ktorá môže byť bezpečne podávaná na prvé jedlá, na druhú a ako studené občerstvenie.

Pozri aj video: Krovyanka.