Domáca saláma s pohánkou - ako variť krvnú klobásu s kašou doma.

Existuje mnoho spôsobov, ako si vyrobiť krvnú salámu doma sami. Chcem sa s manželkami v domácnosti podeliť o svoj obľúbený domáci recept na výrobu lahodného krému s pohánkou a pridaním vyprážaného bravčového mäsa, cibule a korenia.

Zložky: pohánka, krv, cibuľa, bravčové mäso, soľ, 12) mleté ​​čierne korenie

Klobása obsahuje:

  • jedlá krv (zvyčajne beriem bravčové mäso) - 1 liter;
  • bravčové mäso (1 kg);
  • pohánka - od 200 gr do 1 kg - podľa vašej chuti;
  • cibuľa cibule - 200 g;
  • soľ - 80 g;
  • mleté ​​čierne korenie - ½ lyžičky.

Ako variť

Mastný plátok bravčového mäsa náhodne, narezaný a jemne vyprážaný.

Potom mleté ​​mäso alebo jemne nakrájajte ručne (môžete 50% mletého mäsa na 50% porcie).

Čerstvá krv by sa mala variť až do varenia v osolenej vode. Cool a tiež mleté. Ak ste si už kúpili prevarenú krv, potom ju jednoducho rozomelíme.

Pochutinu uvaríme, aby sme vytvorili drobivú kašu. Pohánka môže byť nahradená akoukoľvek obilninou. Ječmen, jačmeň, ryža alebo pšeničná obilnina bude robiť.

Cibuľu nakrájajte a ľahko opečieme (po upečení je možné v tuku).

Ďalej musíme uviesť všetky ingrediencie na prípravu nášho domáceho polotovaru do vhodnej nádoby na miešanie: krv, vyprážanú cibuľu, bravčové mäso, kašu, korenie a soľ.

Zmiešajte všetky zložky obsiahnuté v zložení.klobása do hladka.

Aby sa vytvorila krvná klobása, je lepšie brať si hrubé črevá ošípaných, dôkladne vyčistiť a umyť vopred.

Naplňte črevá mletým mäsom a konce čreva prilepte silnou niťou.

Teraz je potrebné ohrievať našu krv a priviesť ju do konečnej pripravenosti. Môžeme to jednoducho uvariť a môžeme ho piecť v rúre alebo v rúre.

Klobása vyrobená podľa tohto domáceho receptu je stredne tučná, šťavnatá a veľmi chutná. Môže byť podávaný ako samostatné jedlo len s chlebom.