Domáca paradajková šťava s buničinou - konzervovanie na zimu bez soli a cukru

Taký recept na hustú šťavu z paradajok sa ľahko pripravuje a je jednoducho potrebný v zime, keď chcete čerstvú, voňavú zeleninu. Na rozdiel od iných prípravkov, prírodná šťava s buničinou nevyžaduje korenie a korenie.

Zloženie: paradajky Čas na záložku: Leto, jeseň

Konzervácia sa vyskytuje aj bez soli a cukru. Hlavnou a jedinou zložkou sochoru je čerstvé, silné paradajky. Je pozoruhodné, že veľkosť ovocia by nemala presiahnuť 5 cm v priemere, a takáto paradajka v prebytku sa predáva na trhoch od začiatku do konca augusta a stojí oveľa menej ako jej vybrané a mäsité náprotivky.

Hustá šupka a tmavo červená farba plodov sú ideálne na výrobu domácej hustej paradajkovej šťavy s buničinou. A tak všetko, čo potrebujeme, je:

paradajky;

mlynček na mäso;

vysoká panvica;

plechovky a viečka.

Ako variť v šťave z čerstvých paradajok bez soli a cukru

\ t

Na triedenie rajčiakov, čistenie od sepál a umývanie v tečúcej vode a rozrezanie na kúsky, veľkosť - pod ústami mlynčeka na mäso.

Mlynček na mäso.

Výsledná paradajka sa naleje do hrnca a zapáli sa. Akonáhle sa varí, objaví sa pena, musí byť odstránená. Znížiť teplo, variť paradajka po dobu 30 minút, miešanie každých 5-7 minút, aby nedošlo k horeniu.

Počas varenia paradajok, sterilizovaných plechoviek a viečok (v mikrovlnnej rúre, v rúre, nad parou).

Pri varení šťavy sdužina sa vyparí nejaká kvapalina a konzistencia predlisku bude silnejšia. Ak budete variť trochu dlhšie, dostanete husté paradajky, ktoré môžu byť tiež konzervované bez soli. V sterilných nádobách rozlejte horúce paradajky a zatvorte veko. V obrátenej forme musia byť banky ponechané vychladnúť pod uterákom. Prírodná hustá paradajková šťava bez soli, cukru a iných korenených korenín pripravených na skladovanie!

Takýto ľahko pripravený prípravok sa môže stať nezávislým užitočným a chutným nápojom. Stačí len naliať pohár do pohára len tým, že porazíme mixérom, pridáme bylinky alebo mleté ​​korenie. Takáto domáca paradajková šťava je dobrým základom pre červenú omáčku alebo omáčku, nevyhnutnú ako obväz na polievky a boršč.