
Predpokladá sa, že výroba paradajkovej šťavy doma je dlhý a namáhavý proces. Takže to je, ak varíte tradičným spôsobom, tak povediac, podľa klasického receptu. Ponúkam jednoduchý recept, môžete urobiť výbornú domácu paradajkovú šťavu veľmi rýchlo.
Na to, aby sa paradajková šťava vyrábala doma, potrebujeme:
paradajky;
soľ;
cukor.
Hneď chcem stanoviť, že rôzne hostesky berú na jeden liter paradajkovej šťavy rôzne množstvá. A to je normálne, pretože máme rôzne chute, a na zimu, môže byť konzervovaná paradajková šťava bez soli alebo cukru. To je taká nádherná šťava! Dám podľa mňa najoptimálnejší pomer soli a cukru.
Ak chcete získať sladkú paradajkovú šťavu, potom na 3 litre šťavy dáme 1 polievkovú lyžicu soli a 2-3 lyžice cukru.
Solená paradajková šťava je potrebná, potom sa do 1 litra paradajkovej šťavy vloží 1 lyžička cukru a 2 lyžičky soli.
A je to možné a tak: na 1 liter šťavy - 1 lyžičku soli.
Jedným slovom, čo a koľko dať, záleží na vás.
A teraz, ako urobiť domácu paradajkovú šťavu na zimu, jednoducho a rýchlo. Proces varenia popisujeme krok za krokom.
Rajčiaky baňa, nakrájame na polovice alebo štvrtiny, prerezávame všetky nepotrebné miesta.
Preložte paradajky do hĺbky.nie je smaltovaná panvica a zapálená.
Keď sa varí, znížte teplo a nechajte ho variť 15-20 minút.
Teraz vezmite ponorný mixér a rozvarte varené paradajky na homogénnu hmotu.
Pridajte soľ, cukor a nechajte variť ďalších 10 minút.
Vriace varíme do pripravených sterilizovaných bánk.Obal so sterilnými uzávermi a otočením.
Otočte ho a nasaďte ho na krk, kým nevychladne.
Veľmi rýchlo a veľmi ľahko sa dá vyrobiť paradajková šťava doma na zimu pre celú rodinu.
Paradajková šťava pripravená podľa tohto receptu je vynikajúcim vitamínovým nápojom pre deti aj pre tých, ktorí snívajú o chudnutí. Koniec koncov, každý vie, že paradajková šťava je vynikajúci nápoj na chudnutie.