Domáca mrkva kaša angrešt je lahodný mrkva pyré recept pre deti, staršie deti a dospelých.

Angrešt z domácej mrkvovej kaše, pripravenej z vlastnej plodiny doma, môže byť pripravený pre dojčatá a pre staršie deti. Myslím si, že dospelí, taká domáca „návnada“, chutná a zdravá, nebudú popieraní.

Zložky: angrešt, mrkva, cukor

Ako urobiť mrkva kaša angrešt doma.

Vyberte veľký zrelý egreše 1 kg. Opláchnite, očistite a varte v 100-200 ml vody na pokojnom ohni 5 až 8 minút - takže bobule sa nelepia na dno.

Mrkva musí urobiť to isté: vezmite 1 kg. vyčistené, opláchnuté a varené. Mäkký egreš a mrkvu rozotrite cez kovové kuchynské sito. V tomto štádiu varenia neodporúčame používať mixér - neodstráni pokožku z bobúľ a kaša bude hrubá.

Vložte šťavu z kašovitej šťavy a mrkvy do nádoby z nehrdzavejúcej ocele alebo do medenej misy a pridajte 300 g cukru.

Ďalej varte ďalších 10 minút, pamätajúc na rozruch.

Potom by sa zemiaková kaša mala ďalej spracovať ponorným miešačom - hmota sa stane veľmi citlivou.

Pred balením na zimné skladovanie v plechovkách dajte kašu mrkvu na varenie ďalších 5 - 6 minút.

Mrkva a angreštové pyré pripravené na zimu pre deti alebo pre bábätká by sa mali skladovať v malých nádobách tak, aby jedna otvorená časť postačovala na jedno kŕmenie dieťaťa. Takéto mrkvové detské pyré je užitočným domácim produktom pre malé deti.detí a dospelých.