Domáca klobása „Lukanka Bulgarian“ - jednoduchý recept na výrobu suchej klobásy doma.

Existuje niekoľko receptov na suchú klobásu lucanca, navrhujem ženám v domácnosti, aby sa zoznámili s tradičným bulharským "Lucanca Bulgarian". Domáca klobása vyrobená podľa tohto receptu je skutočnou pochúťkou.

Zložky: nové korenie, paprika, dusičnan jedla, sadlo, cukor, \ t bravčové, soli, kmín, mleté ​​korenie, cesnak

Zloženie klobásy v zásade nie je prekvapujúce. Produkty potrebujú obyčajné:

  • bravčová kaša - 1 kg;
  • husté sadlo (narezané z lopatky) - 3 kg;
  • slanina - 5 kg;
  • ľadovca - 1 g;
  • stolová soľ - 25 g;
  • cukor - 3 g.

Ako variť suchú klobásu „Lukanka Bulgarian“ doma.

Na začiatku musí byť buničina narezaná na kúsky s hmotnosťou približne 100 gramov.

Potom mäso zmiešajte so soľou, cukrom a liadikom a polotovar premiestnite tak, aby sa pripravila suchá klobása na doštičke na šikmej ploche (aby prebytočná vlhkosť stekla dole). Mäso uchovávame 24 hodín v miestnosti s teplotou najviac 4 ° C.

Ďalej sa pripravuje mleté ​​hovädzie mäso. Na tento účel musí byť mäso mleté ​​v mlynčeku na mäso s použitím grilu s veľkými otvormi.

Výsledné salámové mäso by sa potom malo dôkladne premiešať s korením.

Lieky na predpis:

  • rasca (drvená) - 3 g;
  • čierne korenie (mleté) - 4 g;
  • nové korenie (mleté) - 1 g;
  • červenákorenie (paprika) - 2 g;
  • cesnak (mletý) - 1 zub.

Ďalej, mleté ​​korenie s korením, musíme znovu prejsť cez mlynček na mäso, ale tentoraz použiť rošt s najmenšími otvormi.

Potom sa polotovar pre lhanki získaný týmto spôsobom umiestni na jeden deň do chladničky. Medzitým sa vypcháva, budeme mať čas pripraviť puzdro na plnenie klobás.

Široké hovädzie črevá sa musia vyčistiť a potom namočiť do studenej vody a narezať na kúsky dlhé 40 cm.

Po 24 hodinách ich musíme naplniť salámovou hmotou a pevne uviazať konce bochníkov silnou šnúrou.

Okrem toho v salámových chleboch je potrebné vykonať niekoľko prepichnutí ihly. To je nevyhnutné, aby sa vzduch zachytil v klobáse pri plnení plnkou.

Pred fajćením je potrebné, aby prebytoćná voda bola pohárom chlebových salám. Aby sme to mohli urobiť, musíme zavesiť lanku na 48 - 72 hodín vo vetranej miestnosti s nie viac (10-12 ° С).

Potom by sa náš polotovar mal údiť metódou „studeného“ fajčenia pri teplote od 14 do 16 ° C. Proces bude trvať 48 až 72 hodín.

Potom sa uzená lukanka zavesí na plné sušenie v miestnosti s teplotou od 8 do 12 ° C a vlhkosťou od 75 do 80%.

Proces konečného dozrievania domácej suchej salámy by mal trvať 1-2 mesiace. Počas tejto doby musí byť niekoľkokrát mletý a lisovaný.

Takéto manipulácie sa robia preto, aby sa lobám Lukanky vytvoril krásny tvar a aby sa klobása stala viacsušené rovnomerne.

Je potrebné skladovať „cibuľu Bulharska“ na chladnom mieste s primeraným vetraním. Suchá klobása je dokonale zachovaná, ak je zabalená vo voskovom papieri a vložená do nádoby so studenou vodou.

Proces varenia suchých salám v domácom prostredí je časovo náročný, ale len málo ľudí bude ponechaných ľahostajne v podobe tenkých krájaných voňavých plátkov lahodných domácich párkov.

Môžete vidieť proces varenia tejto suchej klobásy na videu. Zvuková stopa môže pochopiť iba anglický expert.