Domáca brusnicová marmeláda - ako si vyrobiť lahodnú brusnicovú marmeládu vlastnými rukami

Obľúbenosť od detstva je brusnica v cukre. Sladký prášok a nečakane kyslé bobule spôsobujú v ústach explóziu chuti. A robíte tvár a tvár, ale je nemožné prestať jesť brusnice.

Zloženie: želatína, brusnice, cukor Čas na záložku: Celý rok

Pre tých, ktorí nemajú radi kyslé brusnice, ich môžete zriediť sladšími plodmi alebo plodmi s neutrálnou chuťou. Skvelá kombinácia s brusnicami dáva banány a jahody. Odstraňujú časť kyseliny, ale kyslosť a brusnicovú príchuť pretrvávajú.

Jednoduchý recept na brusnicovú marmeládu:

  • 1 kg brusníc;
  • 750 g cukru;
  • 40 g želatíny.

Toto je základ. Môžete pridať ďalšie bobule a ovocie, ale pomer by mal byť presne to.

Jemne umyte brusnice.

Zmiešajte bobule s jedným pohárom cukru, premiešajte, aby bobule praskli a vytvorili šťavu, a položte na pokojný oheň.

Musia byť neustále miešaní, aby brusnice nehoreli. Priveďte bobule do varu a varte 5 minút. Už nie je potreba, pretože brusnice sú už celkom mäkké.

Kašecie brusnice cez jemné sito.

Pridajte zvyšný cukor do brusnicového džúsu a znova ho umiestnite na nízku teplotu. Varte, kým sa cukor úplne nerozpustí.

Želatínu zrieďte vo vode, ako je uvedené na obale, natiahnite a nalejte želatínu do horúcej šťavy.

Vyberte panvu z tepla a šťavu aktívne premiešajte. naNa prvý pohľad sa zdá šťava trochu vodnatá, ale nie je to desivé. Želatína už nemusí pridávať, pretože brusnice majú tiež pektíny a to je dosť na to, aby sa marmeláda stala dostatočne hustou.

Nalejte horúcu marmeládu na sterilizované nádoby, zatvorte ich a môžete odstrániť brusnicovú marmeládu na uskladnenie na zimu.

Čo zostane, sa naleje do foriem a vloží do chladničky, aby sa urýchlilo zmrazenie.

Jasne červená farba brusnicovej marmelády si vyžaduje vykrajovače cookie tvaru srdca. Tento dezert bude ozdobou pre romantickú večeru.

Niektoré kyslé brusnice sa zdajú byť nedostatočne kyslé a zlepšujú chuť grapefruitu. No, recept je celkom zaujímavý, takže sledujte video: