Divoká a domáca mätová liečivá - užitočné a liečivé vlastnosti a kontraindikácie.

Peppermint je milovaná mnohými, veľmi voňavými rastlinami. Jeho liečivé vlastnosti sú v mnohých ohľadoch určené mentolom, ktorý je v ňom obsiahnutý.

Zloženie: mäta Čas do záložky: Pružina, Leto, jeseň

Mincovňa rastie ako voľne žijúca tráva v prírode, tak ako doma, kultúrne, v domácnostiach a prímestských oblastiach. Ako pekné ísť do dvora, kde vonia ako mäta. Mätové kvety majú pomerne malú a nenápadnú, modro-fialovú farbu. Koreň mätový a rozvetvený.

Foto. Hlavná mincovňa

Fotografia. Divoká mäta.

Foto. Mincovne kvety.

Jeho nielen užitočné, ale aj liečivé vlastnosti prispeli k tomu, že ho ľudia začali uplatňovať v kozmetike, farmakológii, ako aj vo varení. Existuje mnoho druhov mäty piepornej, ktorá sa používa hlavne v potravinárskom koreni.

Foto. Peppermint rastlina

Mäta rastliny má analgetické, protikŕčové vlastnosti, je vynikajúcim antiseptikom. Vzhľadom k vysokému obsahu éterického oleja, je široko používaný v tradičnej medicíne pre aromaterapiu, vo forme liečivých tinktúr, čaj s mätou je veľmi populárny. Existuje mnoho rôznych metód a receptov na používanie zelenej mäty v tradičnej medicíne. Mint sa môže zahriať a možno aj opačne - cool. Je to jedinečná rastlina, ktorá môže a dá obvinenie zo živosti a pokoja.

Foto. Liečivá mäta.

Foto. Zelené lístky mäty.

Kontraindikované ako liečivá mäta pre veľmi malé deti a dojčiacu matku, ľudí s nízkym krvným tlakom a individuálnu zlú reakciu na esenciálne oleje z mäty. Mužom sa odporúča používať s mierou - nie viac ako 3-4 poháre mäty čaj denne.

Foto. Mint kvet.

V kuchyni je mäta voňavé korenie, ako aj aromatická zložka mnohých rôznych jedál. A to nie sú len sladkosti a dezerty. Jeho povzbudzujúca, dúhová chuť je podľa chuti mnohých, ale obzvlášť sa používa pri príprave mäsových jedál kaukazskej kuchyne.

Príprava mäsových prípravkov na zimu je hračkou. Pravdepodobne v každom dome je sušená forma. Ako pripraviť mätu na zimu môžete ľahko nájsť v príslušnej časti stránky.