Dezert paradajky - jednoduchý a chutný recept na marinovanie paradajok v jablkovej šťave na zimu.

Dezert paradajky budú apelovať na tých, ktorí milujú pikantné prípravky, ale kategoricky neprijímajú ocot. Namiesto toho v tomto recepte je marináda pre paradajky vyrobená z prírodnej jablkovej šťavy, ktorá má konzervačný účinok a dáva paradajkam originálnu a nezabudnuteľnú chuť.

Zloženie: listy citrónovej trávy, cukor, soľ, jablková šťava Čas na záložku:] Leto, jeseň

Ako nakladať paradajky v jablkovej šťave v plechovkách na zimu.

Na konzerváciu sa berú zrelé paradajky s hustou dužinou a strednou veľkosťou.

Fotografia. Zrelé paradajky

Pestujte ovocie na piatich alebo šiestich miestach drevenou špajdľou a vložte ju do vriacej vody.

Blanch nie viac ako 30 sekúnd, aby sa plody nedotkli.

Usporiadajte paradajky v konzervách na konzervovanie, posypte ich listami citrónovej trávy (10 kusov na jednu trojlitrovú nádobu).

Foto. Listy citrónovej trávy

Nalejte poháre paradajok s horúcou jablkovou marinádou.

Recept na marinádovú šťavu je jednoduchý. Stačí variť 1 liter šťavy, 30 g cukru a rovnaké množstvo soli.

Nakrájajte paradajky v marináde 5 minút, potom ju vypustite do panvice.

Opakovane prineste marinádu do varu a znovu nalejte konzervované paradajky. Spolu sú tri takéto výplne. Po poslednom - vyhrnúť plechovky.

Po zvládnutí tohto jednoduchého receptu na paradajkové uhorky si môžete pripraviť domáce prípravky na zimu bez octu.Lahodné dezertné paradajky varené v jablkovej šťave s listami citrónovej trávy sú rovnako dobre uložené aj v suteréne, dokonca aj v skrini.