Delikátny rebarborový kompót - ako a koľko variť kompót na maximalizáciu výhodných vlastností rebarbory.

Lahodný rebarborový kompót je dobrý nielen ako zdroj vitamínov v zime, ale aj horí v horúcom popoludní.

Zloženie: voda, rebarbora, cukor Čas do záložky: Pružina

Pripravte stonky rebarbory ​​ako v recept na džem. Pripravené kúsky rebarbory, naplňte cukrom a nechajte až do výberu šťavy.

Extrakcia šťavy trvá približne päť hodín. Po stanovenom čase preložte nasekané rebarbory ​​na pollitrové nádoby a nalejte hotový horúci sirup. Vydané rebarbory ​​šťava, môžete len piť čerstvé. Koniec koncov, toto je skutočný sklad vitamínov. Naplnené nádoby zakryte cínovými viečkami, preložte ich do panvice naplnenej horúcou vodou a sterilizujte . Po 15 minútach odoberte poháre a vyklopte viečka, otočte ich a nechajte vychladnúť. Potom pošlite plechovky s kompótom na chladné miesto na uloženie.

Na prípravu sirupu 540 g cukru, ktorý zodpovedá dvom a pol pohárom tenkého skla, sa rozpustí v 1 litri teplej vody a varí sa niekoľko minút.

Varením lahodného kompótu rebarbory ​​ podľa tohto receptu budete môcť zachovať prospešné vlastnosti rebarbory.