Delicious želé z červených ríbezlí

Tento rok sa kríky červeného ríbezla tešili z veľkej úrody. Z obľúbených bobúľ bol koncipovaný tak, aby sa na zimu vyrábalo veľa rôznych polotovarov. Jedným z najobľúbenejších špecialít ríbezlí je samozrejme džem.

Zloženie: červený ríbezľ, cukor Čas do záložiek: Leto

Želé z červených ríbezlí je neuveriteľnou kombináciou sladkokyslej chuti s jasným odtieňom bobuľovej príchute a hustej želé štruktúry, každý v našej rodine miluje každého. Ak máte aj sladký zub, nezabudnite použiť môj jednoduchý a krok-za-krokom recept s fotografiou a pripraviť sa na zimu tak chutné, užitočné a krásne červeného ríbezla.

Potrebujeme:

  • červený rybíz 0,5 kg;
  • cukor 0,5 kg (podľa chuti);
  • 50 ml vody.

Ako vyrobiť želé červeného ríbezla

Zbierajte plody červeného ríbezla vlastnými rukami alebo nakupujte. Bobule musia byť zrelé, jasne červené, bez závad. Červené ríbezle nie sú dobre oddelené od vetvičiek, ale to nebude problém. Pre tento recept vhodné bobule na pobočke.

Umyte ríbezle, odstráňte listy, ak nejaké existujú. Nalejte červené ríbezle bobule do vhodnej nádoby, pridajte vodu, pošlite na oheň.

Za stáleho miešania sa privedie do varu pri veľmi nízkom teple. Bobule by mali byť mäkké a koža prasknúť.

Otrite bobule cez sito. Pre džem bude džús s buničinou, a kože a kostiStane sa vynikajúcim základom pre kompót. Dort možno rozdeliť na časti a dať do vreciek v mrazničke.

Šťavu naplňte dužinou cukrom a premiešajte. Pošlite na oheň. Varte na miernom ohni 7 minút.

V pripravených pohárov nalejte džem - červeného ríbezľa želé. Keď sa ochladí, okamžite začne zhustnúť a zafarbiť.

Sklenené nádoby otáčajte špeciálnym kľúčom. Otočte. Obal s teplým uterákom. Po ochladení odstráňte rôsolovité želé z červeného ríbezla na uskladnenie na tmavom a chladnom mieste.

Očarujúca vôňa, jasná farba, želé štruktúra, čarovná chuť - príbuzní a hostia budú potešení. Lahodná hustá želé z červených ríbezlí je pochúťkou, určite si zaslúži byť obľúbeným a častým hosťom pri každom stole. Užitočnosť týchto prázdnych rolí sa preto musí pripraviť na viac ako na zimnú zimu.