Delicious rebarbora marmeláda s jahodami - ako urobiť džem na zimu je jednoduché a jednoduché.

Tento recept je určený pre tých, ktorí nechcú tráviť veľa času v kuchyni, pretože na prípravu rebarbory ​​s jahodami trvá veľmi málo času.

Zloženie: jahody, rebarbora, cukor Čas do zálohy: Pružina

Na výrobu džemu sa vyžaduje 0,75 kg cukru na 1 kg lúpaných rebarborových stoniek.

Pripravte mladé rebarbory, ako na rebarborový džem.

Jahody odlúpnite z odrezkov, opláchnite tečúcou vodou.

Jahody a rebarbora sú pokryté cukrom a zanechávajú šťavu. Po 2 hodinách dajte hrniec s rebarbory ​​a jahody najprv na nízke teplo. Potom po niekoľkých minútach postupne zvyšujte vykurovanie. Počas varenia džemu, ktorý trvá dlhšie ako pol hodiny, je potrebné neustále miešanie. Po varení jam musíte oslabiť oheň. Pripravený džem sa rýchlo naleje do pripravených plechoviek a navinie. Keď sú banky chladné, odložte ich na chladnom mieste.

Teraz viete, ako urobiť džem na zimu, a lahodná domáca marmeláda z rebarbory ​​ s jahodami bude spoľahlivým zdrojom lahodných vitamínov pre celú vašu rodinu po celú zimu.