Delicious nakladané hrozno - ako nakladať hrozno na zimu.

Len chcem povedať, že nakladané hrozno je veľmi chutnou pochúťkou. Môže to byť pikantné občerstvenie pre mäso a zaujímavý dezert. Marinovanie hrozna pre tento recept je veľmi jednoduché. Jeho varenie doma nepotrebuje žiadne špeciálne zručnosti a časovo náročné.

Zloženie: hrozno, klinčeky, škorica, cukor, ocot

Na výrobu nakladaného hrozna budete potrebovať:

- hrozno - 2 kg;

- voda - 5 pohárov;

- cukor - 500 g;

- ocot 5% - 100 ml;

- karafiát - 10 ks;

- škorica - 1 g.

Vyberte hrozno, ktoré má mäsité a elastické bobule. Preskúmané plody nie sú dobré. Toto množstvo výrobkov bude stačiť na jednu trojlitrovú fľašu s prázdnym obalom.

Tento zber hrozna sa môže vykonávať v celých zhlukoch aj v jednotlivých plodoch. Ak chcete marinovať iba bobule, potom pre to budete musieť oddeliť od kefy s nožnicami.

Ako nakladať hrozno na zimu.

Hrozno by sa malo triediť, umyť, sušiť, umiestniť do nádoby a pridávať horúcu marinádu.

Ak chcete pripraviť marinádu na hrozno, budete musieť vložiť vodu do smaltovanej panvice, pridať strúčiky škorice a všetko variť 10 minút.

Potom pridajte cukor a znovu priveďte do varu.

Vypnite teplo, nechajte marinádu stáť niekoľko minút, nalejte ocot, premiešajte a nalejtehrozno v plechovkách.

Banky s hroznom, ktoré sú už naplnené marinádou, prikryjú viečkami a umiestnia sa do hrnca s vodou vyhrievanou na päťdesiat stupňov. Banky sú teda sterilizované pri teplote deväťdesiat stupňov. Je samozrejmé, že panvica vody na tento účel musí stáť na ohni.

Po vykonaní sterilizačného procesu v priebehu pol hodiny musia banky rýchlo zvinúť a skontrolovať, či je veko pevne priskrutkované. To je všetko!

Marinované hrozno v nádobách sa krásne skladuje av zime sa dá použiť ako občerstvenie na sladké a nie sladké jedlá a ako dekor na ne. Okrem toho je ideálny ako lahodná zložka zimných šalátov.