Delicious nakladaná mrkva - jednoduchý recept, ako nakladať mrkvu na zimu.

Tento jednoduchý domáci recept o tom, ako variť chrumkavé nakladané mrkvy, bude „čarovnou paličkou“ pre mnohé ženy v domácnosti. S takou polotovarom v „suseke“, môžete rýchlo nastaviť stôl, keď je neočakávaný príchod hostí. Je nenahraditeľná, keď potrebujete rýchlo pripraviť zimný šalát alebo polievku. A hoci je čerstvá mrkva k dispozícii kedykoľvek počas roka, stojí za to stráviť trochu voľného času na prípravu takého chutného a zdravého zberu mrkvy.

Zložky: klinček, nové korenie, škorica, bobkový list, cukor, \ t soľ, ocot

Ak chcete vytvoriť marinádu pre mrkvu pre tento recept, musíte mať:

- voda - 9,6 litra;

- Acetická esencia - 370 g;

alebo:

- voda - 4 litre;

- ocot -6% - 5 litrov.

Tiež:

- soľ - 400 g;

- cukor - 500 g;

- vavrínový list - 5 g;

- nové korenie - 3 gr;

- škorica - 5 g;

- klinček - 5 gr.

Počet výrobkov na marinádu sa uvádza v pomere k získaniu 10 litrov náplne.

Ako nakladať mrkvu doma.

Najprv musíte vyčistiť koreňovú úrodu, vyrezať zelený koreň proselen z koreňovej plodiny.

Ďalej by mala byť pripravená mrkva ponorená do vriacej vody. Trvanie blanšírovanej mrkvy závisí od jej veľkosti. Koreňové plodiny malej veľkosti (priemer od 1 do 2 cm) - varte 2-3 minúty. Vkladá sa väčšia mrkva (priemer od 2,5 do 3 cm)vriaca voda - 3-4 minúty. Veľká koreňová zelenina (s priemerom nad 3,5 cm) by sa mala variť 8-10 minút.

Po blanšírovaní nechajte mrkvu vychladnúť a potom nakrájať. Pri rezaní ukážte svoju fantáziu. Na tento recept je možné nakrájať zeleninu: plátky, hviezdičky, kruhy, kocky, slamky atď.

Nakrájajte mrkvu na poháre a nalejte ju varenou marinádou.

Obrobok sterilizujte a otočte.

Takéto chrumkavé nakladané mrkvy sú dobré ako občerstvenie na stole - stačí posypať olivovým olejom. A pridajte takéto krásne oranžové hviezdy v prvých kurzoch alebo v šaláte a stanú sa originálnejšími, krajšími a dokonca chutnejšími.

Na prípravu tohto sochoru nie sú potrebné osobitné náklady a špeciálne kulinárske talenty.