Delicious marhuľový džem plátky

Navrhujem ženám v domácnosti jednoduchý recept, ako pripraviť voňavé a chutné marhuľové džemy s plátkami alebo presnejšie celé polovice na zimu. Proces výroby džemu je dlhý, ale veľmi jednoduchý.

Zloženie: marhule, kyselina citrónová, cukor Čas do zálohy: Leto

Fotografie krok za krokom vám poskytnú jasný návod a pomôžu vám robiť všetko správne.

Zloženie:

  • marhule - 2 kg;
  • kyselina citrónová - 1/2 lyžičky;
  • cukor - 2 kg.

Ako urobiť marhuľový džem s polovicami

Prvá vec, ktorú treba urobiť, je pripraviť ovocie na varenie. Nalejte studenú vodu do nádoby (misky), vložte do nej marhule a jemne ich umyte z nečistôt, aby ste nepoškodili ovocie.

Potom ju rozbijeme na polovicu a opatrne z nich vyberieme kosti.

Marhule sa vložia do polovice v miske (rozbitá časť), veľkoryso posypané cukrom a zanechajú jamku 12 hodín ako takú.

Nenechajte sa znepokojiť, spočiatku sa zdá, že je tu veľa granulovaného cukru, ale práve toto množstvo cukru je potrebné na vytvorenie dostatočného množstva sirupu.

Jam uvaríme v troch dávkach v intervaloch 12 hodín.

To znamená, že uviaznite džem do varu, zozbierajte penu, vypnite ju a nechajte ju variť (a tak dvakrát).

Po tretie pridajte kyselinu citrónovú,rozpustené v polievkovej lyžici vody a uvariť zaváranu na požadovanú hrúbku.

V ideálnom prípade, keď skontrolujeme pripravenosť džemu, jednoducho nakvapkáme na tanierik trochu sirupu, necháme vychladnúť. Keď je zaseknutie normálne pripravené, kvapka by sa nemala šíriť.

Zostáva teda len balenie horúceho džemu do sterilizovaných pohárov a korkových viečok.

Jamy džemu by sa mali otočiť a položiť na viečka, až kým nevychladnú.

Pozrite sa, ako chutné sú marhuľové džemové rezy vo váze.

Polovice slnečnicového ovocia sú sladké, farba obrobku je oranžová a chuť a vôňa sú jednoducho úžasné.

Bol by som rád, keby marhuľový džem pripravený podľa môjho receptu vytvoril na Vašom čajovom večierku teplú a radostnú atmosféru.