Delicious kandizované kdoule - ako urobiť kandizované ovocie doma.

Kdoule cukríky sú varené v južných krajinách, kde toto úžasné ovocie rastie. Podávajú sa so zeleným čajom alebo sa pridávajú do sladkého pilafu. Je možné, že si tento domáci recept vyrobíte sami, ak si kúpite čerstvé kdoule na trhu.

Zložky: kdoule, cukor

Ako variť kandizované kdoule doma.

Dobre dobre umyte 1 kg veľkého zrelého ovocia pomocou kefy na odstránenie povrchových klkov.

Ovocie nakrájame na tenké plátky s hrúbkou 1,5 - 2 cm a zároveň vyrežeme semená.

Varte sirup pred rezaním kdoule. Na sirup si vezmite 1 šálku vody a 1 kg a 300 g granulovaného cukru.

Nakrájajte plátky na sladký a horúci sirup a potraste panvou. Takýto postup je nevyhnutný na to, aby sa každý kus sirupu rozrezal. Umiestnite umývadlo s kdoule na stôl, prikryte čistou bavlnenou handričkou a nechajte vychladnúť.

Po 12 hodinách dajte nádobu s dulami do sirupu na sporák a priveďte do varu. Znížte teplo na možné minimum hmoty na varenie približne sedem minút.

Najskôr zopakujte postup chladenia a potom znovu postup varu.

Tak urobte 4 krát - kusy kdoule sa stanú priesvitnými a hustými.

Ďalej položte kdoule na drôtený stojan alebo sito, aby sa sirup naplnil.

Sito sa budúce kandizované ovocie umiestni na list a suší na slnku alebo v mierne vyhrievanej peci.

Pred uskladnením sušených kdouličiek posypte cukrom, ktorýumožní, aby sa kandizované ovocie nelepilo spolu.