Delicious hustá jablková marmeláda so škoricou na zimu

Lahodné husté jablkové džemy s príťažlivou škoricovou arómou, žiada o koláče a tvarohové koláče. Neopierajte si potešenie variť lahodné, husté jablkové džemy, aby ste si vychutnali pečenie nad zimným čajom.

Zloženie: voda, škorica, cukor, jablká Čas na záložku: Leto, Jeseň

Aby som tak urobil nezávisle, použite môj recept s fotografiami krok za krokom.

Aby sme urobili lahodné a humánne džemy, potrebujeme:

  • jablká -1 kg;
  • cukor - 700 g;
  • škorica - 1/4 lyžičky;
  • voda - 2 poháre.

Ako urobiť jablkový džem doma

Moje jablká, narezané na 4 časti, narezali jadro, odpadky, pokrčený sud. Plátky jabĺk odlúpnuté z kože, vložené do samostatnej nádoby.

Odvážte ošúpané plátky. Pamätajte, že predpis na 1 kg jabĺk bude vyžadovať 2 šálky vody.

Preložte plátky do nádoby, v ktorej uvaríme džem. V ideálnom prípade by to mohla byť panvica s hrubým dnom.

Nalejte kože jabĺk správnym množstvom vody a varte 10 minút. Zlúčiť výsledný vývar s plátky jabĺk. Skiny sa vyhodia. Kvapalina v nádobe s plátkami jabĺk bude trochu malá, ale nie je potrebné dopĺňať. Pektín v jablkách sa nachádza blízko pokožky, preto použitie odvarov z jablkových šupiek zvýši hustotu džemu.

Dajte budúci džem na pomalý oheň a varte, kým nezmäkne.

Nakrájajte plátky jabĺk s mixérom alebo môžete preosiať cez sito.

Pridajte cukor a škoricu.

Po varení sa varí 10 minút. Nezabudnite zamiešať, aby nedošlo k horeniu.

Pripravený džem sa okamžite vyloží v sterilných nádobách, nechá sa vychladnúť bez prekrytia viečkami.

Po ochladení sa korok uskladní a uskladní na chladnom mieste.

Jablkový džem je hrubý. Ako je vidieť na fotografii z pečenia, nesleduje. Ideálny kúsok na pečenie koláčov a tvarohových koláčov.

Použite môj jednoduchý krok-za-krokom recept a lahodný jablkový džem bude celá zima na vašom stole. Bon appetit!