Delicious bezsemenný čerešňový džem - ako urobiť čerešňový džem, recept s fotografiou

Chcete hýčkať vaše domáce voňavé a chutné cherry bezsemenný džem - používať tento osvedčený domáci recept mnohokrát. Takto pripravená marmeláda je stredne hrubá, neprevarená a čerešňové bobule nestratia svoju bohatú, hnedú farbu.

Zložky: čerešne, cukor

Fotografie krok za krokom uľahčujú začiatočníkom prípravu na zimu.

Zloženie:

  • čerešne (každá trieda) - 1 kg;
  • cukor - 800 g.

Ako variť Cherry Jam

Pred vykonaním zberu nalejte čerešne do cedníka a dôkladne ich umyte pod tečúcou studenou vodou. Po umytí niekoľkokrát pretrepte cedidlo tak, aby sklo bolo dobre prebytočné.

Potom, z čerešní, musíte odstrániť zvyšky stonky a bobule, ktoré sa majú triediť. Opatrne odmietnite prasknutie, zhnité a odreniny ovocia. Na jam, necháme len zrelé krásne čerešne bez vád.

V procese výberu odstráňte kamene z čerešní. Niekto to robí pomocou nástrojov, ktoré sa predávajú v obchode. Ale väčšina žien v domácnosti (a ja nie som výnimkou), aby sa kosti pomocou obvyklých pin, pin alebo klip.

Vybrané postavené čerešne sa umiestnia do misky, v ktorej budeme robiť džem.

Nalejte cukor a nechajte pri teplote miestnosti dve hodiny. Počas tejto doby, čerešne budú mať čas na správne šťavy, ale nebudú mať čas na kvasenie.

Dopo čase dajte misku na oheň, dajte džem do intenzívneho varu, vypnite, prikryte vekom a nechajte ďalšie tri hodiny.

Potom je potrebné znovu uvariť džem, urobiť malý oheň a variť, miešať so skimmerom po dobu piatich až siedmich minút.

V tom čase by mali byť pripravené sterilné kontajnery a viečka.

S pomocou panvy nalejeme džem do bánk.

Kryt s viečkami a korokom.

Po prešití otočte plechovku a položte ich na uzávery (ako na obrázku nižšie). Takéto konzervovanie nie je potrebné zabaliť.

Z množstva výrobkov uvedených v recepte sa získali presne dva pollitrové poháre s veľmi chutným bezsemenným čerešňovým džemom.

Odchádzame na uskladnenie av zime otvárame zberané a podávame čaj, osobne pripravujeme veľmi chutnú čerešňovú marmeládu. Bobule vyňaté zo sirupu sú perfektné, ak sa rozhodnete piecť koláče alebo nalepiť knedle.