Dátum sirup: dva najlepšie recepty - ako urobiť sirup doma

Dátum sirup je úplne prírodný produkt. Vzhľadom na prirodzenú sladkosť sušeného ovocia sa do tohto sirupu nepridáva cukor. Súčasne sa dezert stáva hustým a bolestivým. Je možné ho použiť namiesto zvyčajných sladidiel na báze stevie alebo xylitolu.

Zložky: voda, dátumy Čas na záložku: Celý rok

Použitie dátumového sirupu je veľmi široké. Používa sa na prevenciu takých ochorení, ako je nespavosť, anémia alebo pokles imunitných síl tela. Pri varení sa ako dezertový zákusok používa dátumový sirup. Nalievajú sa na rôzne pečivo, kastróly, zmrzlinu a tiež na to pripravujú nealkoholické nápoje.

Obsah

  • 1Ako vybrať správne dátumy
  • 2Recepty na domáci sirup
    • 2.1Metóda 1 - bez varenia
    • 2.2Číslo metódy 2 - varený dátumový sirup na zimu
  • 3Zmrazovací sirup

Ako vybrať správne dátumy

Osobitná pozornosť by sa mala venovať výberu sušených dátumov, inak môže byť sirup vyrobený z výrobkov nízkej kvality pre organizmus škodlivý.

Na predaj sú krásne dátumy s lesklou šupkou a veľmi nevzhľadnými sušenými plodmi. Uprednostniť by sa mali dátumy, ktoré spĺňajú tieto požiadavky:

  • Peel. Mala by byť matná, bez poškodenia a dutín. Dotýkajú sa sušeného ovocia, nemajúsa musí prilepiť na pokožku rúk. Lesklý lepkavý povrch hovorí, že dátumy sú pokryté glukózovým sirupom.
  • Stopka. Prítomnosť stonky v dátumoch naznačuje, že ovocie bolo vytrhané z vetvy palmy, a nebolo to scavenger. Tiež prítomnosť stopky, s integritou kože, môže zaručiť neprítomnosť červov v plod.
  • Skutočnosť, že dátumy nie sú infikované červami, je tiež naznačená absenciou čiernych škvŕn na povrchu kože.
  • Dotykové dátumy by mali byť stredne mäkké a pri stlačení medzi prstami mierne pružné.
  • Nekupujte kandizované sušené ovocie. Vykryštalizovaný cukor môže skryť zastarané ovocie.
  • Je potrebné odmietnuť kúpu dátumov, pretože takéto sušené ovocie môže byť kontaminované plesňami.

Video z kanála „Všetko bude dobré“ povedie o všetkých pravidlách výberu dátumov kvality

Pred dátumom varenia sirup, sušené ovocie sa umyjú teplou vodou a kosti sa z nich odstránia. V nasledujúcich receptoch sa berie počet dátumov bez ohľadu na hmotnosť kostí.

Recepty na domáci sirup

Metóda 1 - bez varenia

Termíny, 300 gramov, nalejte pohár studenej prevarenej vody. Kvapalina musí úplne skryť sušené ovocie, takže v prípade potreby zvýšiť množstvo vody. Miska s jedlom je pokrytá vekom a vložená do chladničky alebo pivnice na 24 - 36 hodín. Maximálny čas trvajúcich termínov dvoch dní.

Dátum infúzie s ovocím sa rozomelie ponorným mixérom.Hmota je dosť hrubá, takže aby sa priblížila ku konzistencii sirupu, pridá sa ďalších 50-100 mililitrov studenej prevarenej vody.

Aby bola hmota homogénna a transparentnejšia, prefiltruje sa cez jemné sito alebo niekoľko vrstiev gázy.

Hotový sirup sa balí do čistých sklenených fliaš a posiela sa do chladničky. Trvanlivosť takéhoto sirupu v chlade - 2 týždne.

Číslo metódy 2 - varený sirup na zimu

\ t

Na prípravu si vezmite 1 kilogram dátumov uvoľnených z kameňa a 2 litre vody.

Premyté a mierne vysušené dátumy sa naplnia vodou a varia sa na nízkom ohni približne 2 hodiny. Po celú dobu je potrebné regulovať hladinu vody na panvicu. Sušené ovocie musí byť neustále pokryté tekutinou. Ak je horná časť dátumov vystavená, pridajte do misky správne množstvo vody.

Po 2 hodinách sa požiar vypne a dátumy sa nechajú prirodzene ochladiť v panvici pod vekom.

Ďalším krokom je filtrovanie hmoty cez gázu, dobre stlačiť koláč. Ďalej sa používa ako náplň do sladkého pečiva.

Sirup sa umiestni na oheň a varí sa ďalšiu štvrtinu hodiny, kým sa nerozpustí.

Hotový horúci dezert sa naleje do sterilných nádob a prikryje sa viečkami upravenými vriacou vodou. Obrobok skladujte na chladnom mieste maximálne šesť mesiacov.

Michail Vegan vo svojom video blogu rozpráva podrobne o všetkých fázach prípravy dátumu sirup doma

Zmrazenie sirupu

Dátum sirupu možno zmraziť v nádobách na porcie, napríklad ľadových koláčoch. Zmrazené kocky sirupu, deň po umiestnení do mrazničky, sa z formulárov odstránia a potom sa skladujú v samostatnom obale alebo plastovom vrecku. Dátum sirupu v mrazenej forme sa pridáva do minerálnej alebo obyčajnej pitnej vody na prípravu nealkoholických nápojov. Do kaše sa pridajú aj sladké kocky, ktoré sa nahradia cukrom.