Cuketová marmeláda s citrónom a pomarančom

Úplne vynikajúca zelenina - cuketa, sa dnes stala hlavnou postavou mojej sladkej pochúťky varenej na zimu. A to všetko vďaka jeho majetku absorbovať chute a vône ďalších zložiek.

Zložky: oranžová, voda, squash, citrón, cukor Záložka Čas: Leto, Jeseň

Domáce cukinové džemy s citrónom a pomarančom sú podobné orientálnym sladkostiam, pretože cuketa, citrón a pomarančové kúsky pripomínajú sladké kandizované ovocie. Fotografie urobené krok za krokom mi pomôžu jasnejšie uviesť recept.

Pri zbere potrebujeme:

squash - 1-2 ks. (Malé);

citrón - 1/2 ks;

Oranžová - 1/2 ks. (sušené pomarančové šupky budú robiť);

cukor - 0,5 kg;

voda - 100 ml.

Ako variť cukinovú marmeládu s citrónom a pomarančom

Začnite variť, mali by ste si vybrať najčerstvejšie, šťavnaté a krásne cukety. Orezať chvost, dobre umyť, nakrájame zeleninu na malú kocku.

Umytý citrón a pomaranč, odrezať polovicu každého citrusu.

Kocky z cukety s cukrom, pridajte vodu, vylisovanú šťavu z citróna a pomaranča. Zamiešame.

Nakrájajte šupku citróna a pomaranča na kocky alebo rošt. Zmiešajte s hlavnými zložkami.

Nechajte to tak, aby cuketa squash niekoľko hodín.

Po, poslať do ohňa. Priveďte do varu nad nízkym teplom. Vypnite, nechajte úplne vychladnúť.

Chladpošlite džem do ohňa a varte 10-15 minút.

Nalejte džem cuketou do pripravených nádob.

Zatvorte kryty a otáčajte špeciálnym kľúčom. Otočte. Nechajte vychladnúť.

Pošlite neobvyklý blok na skladovanie na tmavom chladnom mieste.

Citrusová cuketa jam je výškou radosti. Vôňa a chuť citróna s pomarančovým plátok šťavnaté plátky cukety, čo mu vynikajúcu chuť. Takýto džem sa skladuje do 2 rokov.