Cuketa pyré: recepty na squashové pyré pre deti a dospelých, ako aj prípravy na zimu

Cuketa môže byť nazývaná univerzálnou zeleninou. Je vhodný na prvé kŕmenie dieťaťa, na prípravu „dospelých“ jedál, ako aj na rôzne konzervácie. Dnes hovoríme o cukinovom pyré. Toto jedlo je pripravené pomerne rýchlo a jednoducho a výhody, ktoré prináša, sú neoceniteľné. Takže, zvážte možnosti varenia kaše cuketa.

Zloženie: voda, cuketa, cibuľa, mrkva, rastlinný olej, 12) soľ, paradajkový pretlak, kyselina octová, mletý korenie, cesnak, jablká.Záložka Čas: Celý rok

Obsah

  • 1Výber a predbežná príprava zeleniny
  • 2Recepty na pyré na squash
    • 2.1Večera na jedlo
    • 2.2Squashové pyré pre bábätko
      • 2.2.1Prvá návnada z cukety
      • 2.2.2Cukrová pyré s jablkom
    • 2.3Cukrové pyré na zimu

Výber a predbežná príprava zeleniny

Cuketa na rmutovanie sa môže používať ako mladá, tak aj stará s hustou kožou. V prvom prípade, zelenina nemôže byť ani čistiť, ale ak máte v pláne, aby zemiaková kaša pre dieťa, potom ešte musíte urobiť. Veľké squash squash bez kože a semien. Najlepšie je olúpať kožu a odstrániť semená veľkou lyžičkou, pozdĺžne rezať cukinu.

Na varenie sa zelenina rozreže na kruhy, polkruhyalebo nakrájané na kocky. Plytké nie je potrebné, inak sa mäso rozptýli. Optimálna hrúbka segmentov je 1,5 - 2 cm.

Recepty na varenie squash

Jedlo na večeru

600 g cukety sa vyčistí a nakrája na kocky alebo kocky. Krájanie zeleniny ležalo vo vriacej vode, aby tekutina mierne zakryla kúsky. Doba varenia - 10 minút.

Keď je cuketa varená, pripraví sa zeleninová pečienka. Na panvici zohrejte rastlinný olej a smažte na ňom cibuľu, rozdrvenú v kockách. Potom k nemu pridáme mrkvu utretú na strúhadle. Akonáhle mrkva zmäkne, na grile sa pridajú jemne nasekané dva klinčeky cesnaku. Plátky cesnaku sa len mierne zahrejú, čím zaisťujú vzhľad silnej chuti. Ihneď pridajte lyžicu paradajkovej pasty na zeleninu a udržujte hrniec na ohni ďalšiu minútu.

Zmäkčiť cukinu rozotrite najprv na sito, aby sa prebytočná vlhkosť skla, a potom do nádoby mixéra. Do varenej zeleniny sa pridajú smažiť, soľ a pár štipiek čierneho korenia. Hmotu dajte do hladka a potom ju znovu zahrejte na panvici.

Hotové zemiakové kaše sa podávajú ako príloha k jedlám z mäsa alebo rýb.

Video z kanála „Gala Rada /Fast Food“ hovorí o tom, ako urobiť squashové pyré v pomalom hrnci

Squashové pyré pre dieťa

Prvá návnada z cukety

Pre deti staršie ako dva roky možno zemiakovú kašu pripraviť podľa vyššie uvedeného receptu. Odporúča sa iba znížiť alebo úplne odstrániť cesnak ačierne korenie.

Pre deti skoršieho veku sa kaša vyrába s minimálnym počtom zložiek. Na prvé kŕmenie v miske ani nepridávajte soľ.

Aby sa zemiaková kaša pripravila pre malé deti, potrebujete jednu malú mladú cuketu. Predpiera sa a čistí. Zelenina nakrájame na kocky a rozložíme na dvojitý parný hrniec. Multicookers sa nalejú do hlavnej misky čistou vodou a nastavia sa režim „Steamer“ alebo „Steaming“ na štvrť hodiny. Akonáhle sa voda varí, dajte nádobu s cuketou v multicooker. Takto varená zelenina si zachováva maximálne množstvo látok užitočných pre organizmus.

Dierujte kúsky mixérom a ľahko ich soli. Keď dieťa zvládne nástrahu z cukety, olivový olej môže byť pridaný do pyré postupne.

Takýto pokrm sa môže variť v pravidelnom hrnci. O tejto metóde sa podrobne dozviete video z kanála "Život mama"

Cukrová pyré s jablkom

Na toto jedlo budete potrebovať 1 malé sladké jablko a 1 mladú cuketu. Apple vyčistite, odstráňte semená a nakrájajte na misky s 1 cm. Cuketa sa čistí a narezáva na polovice krúžkov. Produkty pridajte na panvicu a nalejte 150 ml vody. Rezy ovocia a zeleniny varíme 10 minút. Potom, vyberte výrobky z panvice a pyré ich mixérom. Upraviť hustotu zemiakovej kaše môže byť horúce odvar.

Cukrové pyré na zimu

Tri kilogramy olúpanej cukety, môžete si vziať veľké zarastené vzorky, nakrájame na kockyalebo polotovary. Rez nakrájajte na veľkú panvicu a pridajte 3 šálky vody. Cuketa varená na strednom ohni 20 minút pod vekom, občas premiešaná. K zmäkčenej zelenine pridajte praženie zeleniny z dvoch veľkých mrkví a dvoch cibúľ. Tiež vložte 3 polievkové lyžice paradajkového pretlaku a 4 veľké klinčeky cesnaku, prešiel cez tlač. S použitím ponorného mixéra sa zemiaková kaša rozomelie na jednotný stav. Nádoba sa znovu položí na oheň a varené zemiakové kaše sa varí ďalších 10 minút. Na konci varenia pridajte ocot v pomere ½ lyžičky na 1 liter rastlinnej hmoty.

Hotové pyré na squash sa rozložia na sterilizované poháre, stočia sa, upravia sa vriacimi viečkami a na jeden deň sa prikryjú teplou prikrývkou.

Takéto skladovanie sa uchováva v chladnom stave až jeden rok.