Čučoriedkový džem s brusnicovou šťavou - výborný domáci recept.

Delicious čučoriedkový džem sa vyrába pridaním brusnicovej šťavy. Naučte sa, ako urobiť džem na zimu z nižšie uvedeného receptu.

Zložky: brusnice, cukor, čučoriedky Čas záložiek: Leto, Jeseň

Foto: Čučoriedka

Vypočíta sa tento recept: 3 kg čučoriedok, 3 šálky brusníc (možno nahradiť červenými ríbezľami), 3,9 kg cukru. Použitie v recepte brusnicovej šťavy obohacuje chuťovú kvalitu výrobku.

Varenie Blueberry Jam

Brusnice sa miesia dreveným drvičom alebo rozdrvia v mixéri. Výsledná hmota na ohni sa privedie do varu a potom sa stlačí cez gázovú vložku. Do lisovanej šťavy sa pridáva cukor a sirup sa varí. Pridajte do vriaceho sirupu čučoriedky a pokračujte v varení počas 40 minút. Počas varenia sa hmota neustále mieša a snaží sa rozdrviť nezrelé plody na stenách misky. Pripravený džem sa rozložil do pohárov, ktoré musia zostať otvorené, aby úplne vychladli a vytvorili ochranný film. Potom zatvorte veko kaprónu. Uchovávajte na tmavom mieste.