Čučoriedkový džem: jednoduchá a užitočná príprava na zimu - ako variť čučoriedkový džem

Lesné čučoriedky sú veľmi užitočným bobuľou, najmä pre ľudí pracujúcich v počítači a s neustálym namáhaním očí. Vzhľadom k tomu, sezóna zberu bobúľ nie je dlhá, musíte mať čas na zásobu s dostatkom čučoriedok tak, aby prázdne miesta z neho sú dosť pre celú zimu. V extrémnych prípadoch možno mrazené čučoriedky zakúpiť v obchode.

Zloženie: voda, cukor, čučoriedky Čas na záložku: Leto

V tomto článku budeme hovoriť o receptoch čučoriedkového džemu. Tento zimný zber možno úspešne vyrobiť z čerstvého aj mrazeného ovocia.

Obsah

  • 1Príprava čučoriedok
  • 2Dva základné recepty čučoriedkového džemu
    • 2.1Číslo metódy 1
    • 2.2Číslo metódy 2
  • 3Možnosti varenia pre čučoriedkový džem

Príprava čučoriedok

Čerstvo zozbierané čučoriedky by sa mali čo najskôr recyklovať. To je spôsobené tým, že čučoriedky krívajú rýchlo a strácajú svoj tvar.

Bobule sa zbierajú po zbere úrody. Silne poškodené a zhnité ovocie, ako aj vetvičky a náhodne ulovené v koši, sú vylúčené z celkovej hmotnosti.

Je potrebné umývať bobule vo väčšom množstve vody, ručne vyberať malé porcie a umiestniť ich na cedník. Ak ste osobne zozbierali bobuľu a nekupovali ste ju na trhu, môžete jednoducho opláchnuť čučoriedky v sito vodou.

Predzačať variť, čučoriedky dať trochu suché.

Ak bolo bobule zmrazené, najskôr sa rozmrazí. Na tento účel sa čučoriedky roztiahli do taniera a poslali do hlavného oddelenia chladničky. Berry by sa mal pomaly rozmrazovať 10 - 12 hodín pri teplote + 4 ... + 6 ° C a potom pri teplote + 20 ... + 25 ° C.

Dva základné recepty na čučoriedkové džemy

Číslo metódy 1

Jeden kilogram surových plodov sa melie v mixéri. Pyré sa rozprestrie na panvici a začnú variť za stáleho miešania pri minimálnom teple. Doba varenia - 15 - 20 minút. Do varených bobúľ sa pridá 600 g granulovaného cukru. Urobte to v malých porciách, aby sa cukor rozpustil rýchlejšie a rovnomernejšie.

Po úplnom rozptýlení kryštálov varte jam po dobu ďalších 5-7 minút. Horúca hmota je uložená v suchých sterilných nádobách a pevne priskrutkovaných viečkach.

Číslo metódy 2

Dva kilogramy čučoriedok sa vložia do hrnca a pomaly sa zahrejú. Zjemniť bobule a nechať šťavu rýchlejšie, môžete chodiť na to s dreveným alebo kovovým tolkushkoy. Hmota sa neustále mieša, aby sa zabránilo pádu na dno nádoby. Po 15 minútach sa čučoriedky posunú na jemné kovové sito a trejú sa drevenou paličkou. Takto pripravená marmeláda je veľmi jemná a homogénna. Po tomto postupe sa k pyré pridáva cukor v malých dávkach. Množstvo sladidla je 1,5 kilogramu. Keď sú zrná úplne rozpustené, džem sa naleje do čistéhopohárov. Najlepšie je vziať nádobu s malým množstvom 300 - 500 mililitrov. To ušetrí otvorený polotovar z cukru.

Pozývame vás, aby ste sa zoznámili s video receptom na varenie čučoriedkového dezertu z kanála "Chutné televízne recepty"

Možnosti varenia pre čučoriedkový džem

Vyššie uvedené spôsoby varenia džemu sú základné. Na základe nich môžete variť čučoriedkový džem v kombinácii s inými plodmi a plodmi. Príkladom je:

  • Čučoriedkový džem s angreštom. Angrešt plody berú polovicu normy čučoriedok, celkový počet ovocia a cukru - v rovnakom pomere.
  • Jam s jablkami. Jablká pred varením sa očistia od kože a semien a potom sa varia na mäkkosť 20 minút. Potom pridajte čučoriedky a zavarte v súlade s vybraným receptom.
  • Čučoriedky s jahodami. Pomer bobúľ je 1: 1. Čučoriedkový jahodový džem sa ukáže veľmi chutný a je konzumovaný takmer okamžite po varení. V takých prípravkoch na krátkodobé skladovanie cukru, môžete dať o niečo menej. Na 1 kilogram ovocia - 300 - 500 gramov piesku.

Milovníci experimentov môžu pridať trochu vanilkového cukru alebo štipku mletej škorice do čučoriedkového džemu.