Cook jahodový džem doma - tri jednoduché recepty na výrobu jahodového džemu na zimu

Často je džem uvarený do takej miery, že nie je možné presne povedať, z čoho sa varil. Ťažkosť spočíva v zachovaní chuti bobúľ, ale zároveň má džem požadovanú konzistenciu a je rozotretý na buchtu alebo vhodný na plnenie.

Zloženie: jahody, cukor Čas záložiek: Leto

Existuje niekoľko receptov na výrobu voňavých jahodových džemov a začať s klasickým.

Obsah

  • 1Klasický recept na jahodový džem
  • 2Recept na rýchly jahodový džem
  • 3Jahodový džem v pomalom hrnci

Klasický recept na jahodový džem

Na 1 kg jahôd treba 0,5 kg cukru.

Umyte zrelé jahody, kefové chvosty a dajte ich do hrnca. Nalejte cukor cez jahody a nechajte pretekať, aby šťava prúdila.

Panvicu položte na mierny ohrev a varte 1 hodinu.

Ochladiť jahody a rozdrviť bobule jemným sitom a opäť dať dusený guláš až do hustoty.

Toto je stará cesta starej mamy, ktorú možno trochu zjednodušiť. Jam je vyrobený z celých bobúľ, ale nie je potrebný pre džem.

Recept na rýchly jahodový džem

Koniec koncov, bobule budú ešte musieť byť rozdrvené, tak prečo to urobiť hneď s mixérom alebo mlynčekom na mäso?

Rozdrvte bobule, pridajte cukor a dajte džem do varu.

Poskytnúť želanéhusté a nie stráviť bobule, môžete zvýšiť množstvo cukru, alebo pridať zemiakový škrob, vo výške 1 polievková lyžica na 2 kg bobúľ.

Aby sme neprerušovane nepozorovali džem a nebáli sa horenia, uvaríme ho v pomalom hrnci.

Jahodový džem v multicolor

Rozdrviť jahody ako je uvedené v receptúre vyššie, zmiešať s cukrom a naliať jahodové pyré do pomalého variča.

Nastavte režim kalenia na 2 hodiny a čas od času skontrolujte hustotu.

Niektorí ľudia kašu jahodové pyré cez sito, ale semená sú tak jemné, že nemajú zasahovať do vychutnať si lahodné a voňavé džem. Naopak, ak zavriete oči, potom si dokážete predstaviť, že je to leto a práve ste si vybrali tieto jahody zo záhrady.

Samozrejme, ak plánujete používať tento džem na detskú výživu, potom je lepšie sa semienka zbaviť.

Na to, aby sa jahodový džem nepokazil a nezdržal sa do budúcej sezóny, mala by sa dodržať maximálna sterilita.

Uistite sa, že poháre v peci vypálite, vriaci džem nalejeme do pohárov a uzávery okamžite zatvoríme. Pasterizácia džemu nestojí za to, stačí obaliť uzavreté plechovky dekou a nechať ich stáť, kým úplne nevychladnú, potom ich odniesť na chladné a suché miesto na dlhodobé skladovanie.

Tajomstvo výroby jahodového džemu sa pozerá na video: