Compote na zimu z jabĺk a bobúľ čerešne, malín, ríbezlí

Vitamínový kompót pripravený na zimu obsahuje vo svojom zložení užitočné ovocie a bobule. Sochor je bohatý na vitamíny a bude dobrou pomôckou tak pre zdravie, ako aj pre uhasenie smädu.

Zložky: čerešne, voda, maliny, cukor, čierne ríbezle, 12) jablká Čas do záložky: Leto

Kompakt najrôznejších jabĺk a bobúľ čerešne, malín, ríbezlí vyniká krásnou jasne červenou farbou. Koncentrácia ovocného a bobuľového nápoja je taká, že pri použití nevyžaduje dodatočné riedenie vodou.

Na prípravu kompótu, založeného na 4 trojlitrových nádobách, budete potrebovať:

  • 500 gramov jabĺk;
  • 400 gramov čerešní;
  • 400 gramov ríbezlí;
  • 400 gramov maliny;
  • 4 polievkové lyžice. cukor.

Ako urobiť kompot na zimu

\ t

Začneme variť prípravok opláchnutím všetkých druhov ovocia a bobúľ pod tečúcou vodou a nechať ich odtekať z vody.

Nádoby pripravte najprv sterilizáciou nad parou alebo v peci.

Na dno pripravených nádob umiestnime 100 g každej z jabĺk nakrájaných šupkou.

Potom pridajte 100 gramov čerešní, ríbezlí a malín. Maliny by mali byť na vrchole, aby nedali predčasne šťavu.

Nakoniec zaspávame v každej nádobe s pohárom cukru.

Na varič položte nádobu s vodou a po varení nalejte každú fľašu do vriacej vody.

Tesniace viečka sa ponoria do vriacej vody na 3 minúty, potom sa plechovky zakryjú a zvinú.

V hotovej forme musia byť poháre otočené a umiestnené pod prikrývkou alebo hrubou prikrývkou, kým úplne nevychladnú.

Takýto vitamínový kompót z najrôznejších jabĺk a bobúľ čerešní, malín, ríbezlí možno skladovať v bežnom špajze.Nápoj bez problémov môže pretrvávať až do leta.