Čo je to dobrá malina - liečivé, liečivé a prospešné vlastnosti malín.

Malinová bobule je listnatý ker pozostávajúci z vytrvalého podzemku, z ktorého vyrastajú dvojročné stonky do výšky 1,5 metra. Vlastná malina je považovaná za strednú Európu.

Zloženie: maliny Čas na záložku: Leto

Malina obsahuje vitamíny A, E, PP, C a skupinu B, takže má vlastnosti proti starnutiu. A našla uplatnenie v oblasti kozmetológie. Čerstvé malinové bobule sú naplnené špecifickou arómou a výnimočnou chuťou. Uhasí smäd, rovnako ako zlepšuje chuť do jedla.

Foto. Malinový krík

Foto. Maliny.

Malina je široko uplatniteľná v tradičnej medicíne, má liečivé účinky. Na terapeutické účely používajte listy maliny, ale hlavné vlastnosti majú plody. Maliny sú veľmi krehké, takže musíte zbierať ovocie opatrne, opatrne ich vkladať do košíka.

Fotografia. Malina je krásna a užitočná.

Malina má pozitívny vplyv na liečbu rôznych ochorení nervového systému, gastrointestinálneho traktu, respiračných infekcií, radiculitídy a mnohých ďalších. Vďaka veľkému množstvu užitočných zložiek má mnoho zázračných vlastností: protizápalové, antipyretické, analgetické, hemostatické, anti-toxické.

Foto. Malina zrelé.

Malina je vďaka svojmu vysokému obsahu medi vynikajúcim antidepresívom a je veľmi užitočná na odstraňovanie nervovstres.

Maliny - verný asistent nášho tela! Stojí za to, aby sa s ňou zoznámili už od detstva, ale je dôležité si uvedomiť, že veľa nie je dobré. S "nadšeným" použitím môžu maliny spôsobiť alergické reakcie.

Pri varení sa malinové bobule široko používajú na prípravu „liečivej stravy“: džem, džem, džem, ako aj kompóty a želé. Používa sa aj ako pomocná zložka pri pečení (polevy, krémy, impregnácie) av rôznych typoch dezertov. Aby sa priaznivé a liečivé vlastnosti lahodných a voňavých malinových plodov, ktoré nám slúžia po celý rok, samozrejme, zbierali na zimu.