Cloudberry jam: najlepšie recepty na varenie doma

Cloudberries sú výnimočné bobule!Samozrejme, že je veľmi užitočná, ale jej hlavnou črtou je, že nezrelé bobule sú červenej farby, a tie, ktoré dosiahli požadovanú úroveň zrelosti, pomarančové.Neskúsený bobule, nevedomky, môže dobre zbierať čučoriedky, ktoré nie sú zrelé.Ale sme si istí, že vás to neovplyvní a na stole budú len zrelé plody.A čo s nimi robiť ďalej?Ponúkame na výrobu džemu.Existuje niekoľko spôsobov, ako variť, a my sa pokúsime odrážať najobľúbenejšie a osvedčené možnosti v tomto článku.

Zloženie: víno, voda, mrazené čučoriedky, citrónová šťava, čučoriedky, cukor, cukor z námrazy Čas na záložku: Celý rok, Leto ]

Obsah

  • 1Ako pripraviť múky na varenie marmelády
  • 2Ako variť marmeládu
    • 2.1Jam s celými bobuľami
    • 2.2Päť minút čučoriedok
    • 2.3V peci spráškový cukor
    • 2.4Jam
    • 2.5S bielym vínom a citrónovou šťavou
    • 2.6 V multicolor
    • 2.7BaRainier
    • 2.8Z mrazených bobúľ
  • 3Ako skladovať džem

Ako pripraviť múky na varenie marmelády

Po zbere sa plody starostlivo zbierajú a umyjú v dostatočnom množstve studenej vody.Mnohí neumývajú ostružiny, čo ju odôvodňuje zberom bobúľšetrné k životnému prostrediu, ale len to, aby sa z odpadu a zhnité bobule. Právo na výber v tejto veci je len pre vás.

Ak sa napriek tomu urobí možnosť predbežného umývania plodov, najmä tých, ktoré sa kúpia na trhu, potom to urobte vo veľkej hrnci s studenou vodou. Potom sa mušle vrátia späť do cedníka alebo sita a dajú ovocie dôkladne vyschnúť. Niektoré sa uchýlia k sušeniu bobúľ papierom alebo bavlnenými uterákmi, ktoré sa rozprestierajú na plochom povrchu v jednej vrstve.

Ak je džem vyrobený zo zmrazeného ovocia, nevyžaduje sa žiadna predbežná úprava. Jam je uvarený z ľadových bobúľ, nie je rozmrazený.

Pre všetky metódy mrazenia morušiek doma pozri materiál na našej internetovej stránke.

Ako variť morušový džem

Jam s celými plodmi

Hlavné zložky: čučoriedky - 1 kilogram, cukor - 1,2 kilogramu, voda (najlepšie čistená alebo fľašková) - 1,5 šálky.

Prvou fázou je varenie sirupu. Cukor sa zmieša s vodou a zmes sa varí 5 minút.

Pripravené bobule sa potom vložia do horúceho základu a hmota sa veľmi starostlivo premieša. Najlepšou možnosťou je úplne opustiť lyžice a pádla, a pre miešanie bobúľ v sirupe, použite trepaním nádoby na varenie.

Po varení uvarte var na 20 minút. Počas tejto doby je potrebné zaseknúť aspoň 5-krát.

Hotový pokrm varený sa naleje do pohárov. Tara musí byť povinnásterilizované.Jemnosti tohto procesu sú tu opísané .

Banky s prázdnym tovarom sú pokryté viečkami a odstránené na skladovanie.

Päť minút od čučoriedok

Do variaceho sirupu sa naleje kilogram bobúľ (voda 1 šálka a cukor 1 kilogram).Varte jamku presne 5 minút a potom odložte misku marmeládového džemu na stranu, až kým úplne nevychladne.Počas tejto doby sa bobule kŕmia sirupom a dávajú mu šťavu.

Pri nasledujúcom varu hmotu varte ďalších 5 minút a potom okamžite nalejte džem do pohárov.

Kanál Alexey & Galina Ts zdieľa svoj päťminútový recept

V sušiarni s cukrom z námrazy

kilogram ovocia je rozložený v jednej alebo dvoch vrstvách v širokej tepelne odolnej vrstve.riadu.Dobre sa hodí na tento obdĺžnikový pekáč.Čučoriedky husto nalejú libru práškového cukru.Kandizované bobule sa posielajú do rúry predhriatej na 180-200 stupňov.Doba tepelného spracovania 20 minút.Potom sa forma vyberie a zmiešané bobule s drevenou lopatou.Ďalších 5 minút v rúre, a jam balené v bankách.

Jam želé

Čučoriedky (500 gramov) sa vložia do vriacej vody (150 mililitrov) a ľahko sa postriekajú.Doslova 5 minút.Potom sa bobule odhodia späť na sito a rozstrapkané, zbavené semien.Výsledná hustá šťava sa naleje späť do vody, v ktorej sa bobule varí.

Je čas pridať cukor.Potrebuje 1,5 kilogramu.Aby sa džem zahustil, dajte ho na oheň a varte aspoň 20 minút.Keď začne morušový sirupOdkvapkávajte z lyžičky plynulým tenkým prúdom, oheň sa môže vypnúť a džem sa môže naliať do pohárov.

Tento predchladený džem bude mať konzistenciu podobnú želé.Pridaním väčšieho množstva vody môžete variť sirup z moruška.Podrobnosti o príprave sirupu z bobúľ, listov a sepals čučoriedok čítať tu.

S bielym vínom a citrónovou šťavou

Neobvyklá chuť sa stáva marmeládovým džemom s pridaním bieleho vína a citrónovej šťavy.

kilogram moru čerešní sa naleje čerstvou šťavou z jedného citróna a nechá 30 minút, aby bobule začali vyrábať šťavu.Potom pridajte 1 šálku suchého bieleho vína zmiešaného s 1,3 kg cukru do čučoriedok.Miska je zapálená a trpezlivo čaká, až sa kvapalina varí.Cook dezert 25 minút, nezabudnite neustále miešať.

V pomalom hrnci

sa moruška (1 kilogram) zmieša s 1,5 šálky vody a diera sa mixérom.Tekutá pyré hmota sa naleje do misy s viacvrstvami.Pridajte 1,5 kg cukru a všetko dôkladne premiešajte.Časovač multicooker je nastavený na 1 hodinu, režim "Quenching".Veko nie je zatvorené a zaseknutý papier sa pravidelne premiešava a odstráni výsledná hrubá hračka.

Hoci pomalý varič je schopný pripraviť si jedlo samostatne, ale v procese výroby džemu by ste ho nemali nechať na pokoji.Proces sa musí nepretržite monitorovať, aby sa zabránilo odparovaniu kvapaliny.

Vykostený džem

Mnohí nemajú radi malinový džem amorušky v dôsledku malých kostí. Pre takéto jedince je tu recept na bezsemenný džem.

Libra čučoriedok sa naplní 100 mililitrami vody. Hmota sa rozomelie mixérom a prefiltruje cez jemné kovové sito. Výsledná šťava sa kombinuje so 600 g cukru. Hmota sa vznietila a varila sa až do hustoty. 30 minút a pokrm je pripravený!

Z mrazených bobúľ

\ t

500 gramov mrazených čučoriedok vyliatych vriaceho cukrového sirupu. Za týmto účelom zmiešajte pohár vody so 700 gramami cukru a varte aspoň 5 minút. Ďalšia etapa: varenie džemu na strednom ohni po dobu jednej hodiny. Už nie je potrebné, pretože mrazené bobule sú pri rozmrazovaní kujnejšie a jemnejšie.

Dej televízneho kanála "Svet 24" hovorí o príprave moruškovej marmelády s cédrovými orechmi

Spôsoby skladovania džemu

Mrazený dezert sa skladuje, ako každá zimná úroda, na tmavom chladnom mieste. Ideálne - pivnica alebo pivnica. Ak nebolo veľa bobúľ, potom sa v chladničke stanoví džem džemu. Čas použiteľnosti nie je dlhší ako jeden rok.

Okrem marmelády môže moruška urobiť omráčenú farbu jam alebo uvariť veľmi užitočný kompot.