Citrónová marmeláda: spôsoby, ako urobiť citrónovú marmeládu doma

Delicious, jemná marmeláda s charakteristickou kyslosťou, vyrobená nezávisle od citrónu, je vynikajúcim dezertným pokrmom. Dnes vám chcem povedať o základných spôsoboch výroby domácej marmelády a ponúknuť niekoľko osvedčených receptov. Ako si doma vyrobiť marmeládu?

Zloženie: agar-agar, oranžová, voda, želatína, zázvor, citrón, pektín, cukor Čas na záložku: Celý rok

Obsah

  • 1Recepty na varenie želatíny
    • 1.1Klasický recept na marmeládu
    • 1.2Marmeláda z citrónovej želé a marmeláda z citrónovej želé
  • 2Recepty na agar-agarové marmelády
    • 2.1Citrónová marmeláda
    • 2.2So zázvorom a citrónom
  • 3Recept na citrónovo-pomarančovú marmeládu na pektíne

Recepty na varenie želatíny

Klasický recept na marmeládu

  • citróny - 4 kusy strednej veľkosti;
  • cukor - 2 poháre;
  • voda - 130 mililitrov (na sirup);
  • prevarená voda - 60 mililitrov.
  • želatína - 30 gramov.

Nalejte želatínu do misky a nalejte studenú prevarenú vodu. V závislosti od odporúčaní výrobcu je potrebné výrobok pred napučaním udržiavať vo vode 10 až 35 minút.

Rozpustiť cukor v 130 mililitroch vody a priviesť si sirup do varu. Varte na strednom ohni 5 minút nepretržitea potom sa plyn vypne.

Citróny umyť a preskočiť cez odšťavovač. Pridajte citrónovú šťavu a opuchnuté želatíny do horúceho, ale nie vriaceho sirupu, a dobre premiešajte.

Nalejte sladkú citrusovú hmotu do formy, namočenú tenkou vrstvou rastlinného oleja bez zápachu.

Aby sme marmeládu urýchlili rýchlejšie, pošleme kontajner do chladničky na 3 - 4 hodiny.

Pripravený dezert vyberte z formy a porciovajte ho po častiach. Ak je to žiaduce, kúsky môžu byť posypané cukrom.

Ovocné želé z citrónovej šťavy a citrónovej želé

  • citrónová šťava - 120 mililitrov;
  • citrónová kôra - 1 lyžička;
  • prášková citrónová želé - 1 balenie (60 gramov);
  • želatína - 20 gramov;
  • cukor - 300 gramov;
  • voda - 300 mililitrov;
  • prevarená voda - 60 mililitrov.

Želatína sa naplní 80 mililitrami vody a nechá sa napučať.

Varte hustý sirup z cukru a vody a po úplnom rozpustení kryštálov pridajte citrónovú kôru, odlúpnite jemným strúhadlom a šťavu. Ak sa citrónová šťava extrahovala pomocou ručného odšťavovača, potom nie je potrebné ju pred pridaním do misky prefiltrovať cez jemné sito.

Hmotu varíme presne 1 minútu a potom oheň vypneme. K sirupu pridajte želatínu a prášok z citrónovej želé. Všetko dobre premiešajte.

Rozotrite marmeládu v porciovaných silikónových formách a niekoľko hodín ich dáme na chladné miesto.

SMARTKoK Recipes Channel

hovorí o príprave citrónovej marmelády

Recepty na marmeládu na agare

Marmeláda citrónová

  • citrón - 4 kusy;
  • cukor - 3 šálky;
  • voda - 300 mililitrov;
  • agar-agar - 10 gramov.

Citróny sa preskakujú cez odšťavovač. Výsledná šťava sa zmieša s 250 ml vody a cukru. Nádobu položte na oheň a varte 2 minúty.

Vo zvyšných 50 ml vody sa agar-agarový prášok rozpustí. Nechajte pôsobiť 5 minút.

Do vriaceho sirupu sa pridá roztok zahusťovadla a všetko sa varí 5 minút. Potom, čo hmota mierne vychladla, nalejte marmeládu do foriem a počkajte, kým sa nezvýši. V chladničke na odstránenie foriem nie je potrebné.

Pripravené rezky citrónu, ak je to potrebné, posypte cukrom alebo práškovým cukrom.

So zázvorom a citrónom

  • citrón - 1 veľký;
  • koreň zázvoru - kus 2 - 3 cm;
  • cukor - 1 šálka;
  • voda - 550 mililitrov;
  • agar-agar - 10 gramov.

Naplňte agarový agar 200 ml vody a počkajte, kým nenapučí.

Medzitým olúpame citróny a koreň zázvoru. Pri čistení koreňa sa snažte strihať kožu čo najtenšie, pretože všetky najužitočnejšie látky sú pod ňou. Vytlačte šťavu z citróna a zázvor rozdrvte na jemnom strúhadle.

Variť sirup z vody a cukru. Po rozpustení kryštálov pridajte citrónovú šťavu a zázvorový rez. Varte ďalšiu 1 minútu.

V oddelenej nádobe varte agar-agar. K tomu dajte misku s nasiaknutým práškom na oheň a varte 2 - 3 minúty.

Zmiešajte citrónový sirup a agar. Zmiešamepred naliatím do foriem ho mierne vychladnite.

Kanál „Forty Belobok“ vám povie, ako správne pripraviť marmeládu na agarovom agare

Recept na citrónovo-pomarančovú marmeládu na pektíne

  • citrónová šťava - 150 mililitrov;
  • pomarančová šťava - 150 ml;
  • granulovaný cukor - 1 šálka;
  • glukózový sirup - 50 ml;
  • pomarančová kôra - 1 lyžička;
  • citrónová kôra - 1 lyžička;
  • jablkový pektín - 15 gramov.

200 gramov granulovaného cukru zmiešaného s glukózovým sirupom a zvyšných 50 gramov - s pektínovým práškom.

Škrupinovú mletú kôru s umytým ovocím a stláčaním šťavy z buničiny.

K zmesi cukru a glukózy pridajte ovocnú šťavu a kôru. Obsah sa varí 5 minút. Dôkladne premiešame hmotu, zavedieme pektín s cukrom a hmotu varíme 7 - 10 minút.

Na formy sa naleje horúca marmeláda a nechá sa pri izbovej teplote zahustiť jeden deň.