Čierny sirup černého bezu: recepty na výrobu lahodných pochúťok z ovocia a kvetov bezinky

Existuje mnoho odrôd černého bezu, ale existujú dve hlavné odrody: bezu černoškvrnnej a černo bezu. Pre kulinárske účely sú však bezpečné iba plody čierneho bezu. Táto rastlina má tiež liečivé účinky. Sirupy pripravené z ovocia a kvetov čierneho bezu, pomáhajú v boji proti nachladnutiu a vírusovým ochoreniam, posilňujú tráviaci trakt a bojujú proti „ženským“ chorobám.

Zloženie: koreň zázvoru, škorica, citrón, citrónová kôra, cukor, \ t Kvetenstvo čiernej bezinky, bobule sušeného čierneho bezu, bobule čierneho bezu Čas na záložku: Jeseň

Sirup sa však používa nielen ako liečivo. Tento dezertný pokrm dobre zapadá do palaciniek, palaciniek, zmrzliny a tvarohu. Sirup sa tiež používa na prípravu skvelých nealkoholických nápojov, pridaním do obyčajnej alebo minerálnej vody.

V tomto článku sa pozrieme na hlavné recepty na prípravu sirupu bez baze.

Obsah

  • 1Sirupy z čiernych bezstavovcových kvetenstiev
    • 1.1Recept s kôrou a citrónovou šťavou
    • 1.2Rýchly recept s kyselinou citrónovou
  • 2Sladký sirup
    • 2.1Bez pridania vody
    • 2.2Vodný sirup
    • 2.3S citrónovou šťavou
    • 2.4So zázvorom a škoricou
  • 3Sirup zo sušenej bezinky

Sirup z kvetenstvabezstavovka čierna

Recept s kôrou a citrónovou šťavou

Na prípravu sirupu budete potrebovať 30 voňavých kvetenstiev čierneho bezu. Sprigs sú opláchnuté vo vode, ako sa zbaviť hmyzu zostávajúce v kvetoch. Potom sú rozobrané na menšie kvetenstvo, pre pohodlie varenia. Hlavná páčka sa vysunie.

Cukrový sirup sa pripravuje v hrnci. Na tento účel sa zmiešajú 2 litre vody a 2 kilogramy cukru. Po rozpustení kryštálov sa do sirupu pridajú kôra a šťava z 2 veľkých citrónov. Hmota sa varí a potom sa vyberie z tepla. Umiestnite staršie kvety do horúceho sirupu, prikryte ich plochým tanierom a zatlačte ich zaťažením. Je dôležité, aby sa kvetenstvo úplne ponorilo do sirupu. V tejto forme nechajte misku pri teplote miestnosti až do vychladnutia. Po ňom sa čistí v chladničke na jeden deň. Po určitom čase sa misa vyberie, sirup s kvetmi sa zmieša a opäť sa odošle do chladu. Postup sa opakuje trikrát. Potom, čo sirup trvá na kvetoch čo najviac, prefiltrujte ho. Urobte to cez niekoľko vrstiev gázy.

Podobný recept predstavuje kanál „Chutný dialóg s Elenou Bazhenovou“

.

Rýchly recept s kyselinou citrónovou

Kvety bez orechov (25 kusov) sa premyjú a sušia na papierových uterákoch. Pripravte sirup zmiešaním cukru s vodou. Kvetenstvo sa vloží do vriacej kvapaliny a oheň sa okamžite vypne. Pod vekom sa kvety odoberajú, až kým sa kvapalina úplne nevychladí (hodiny 3 - 4). Potom je staršia hodená späť na sito a sirup je zapálený a privedený do varu. akoiba kvapalina varí, puky znovu umiestnia cukrový roztok. Hmota sa opäť ochladí pod vekom. Sirup pri laboratórnej teplote sa nakoniec filtruje a plní do fliaš. Samozrejme, nie je možné nazývať tento spôsob výroby sirupu super rýchlym, ale v každom prípade trvá viac ako tri dni, ako v predchádzajúcom prípade.

Sladký sirup

Bez pridania vody

Tento recept bude potrebovať len cukor a bobule. Výrobky v rovnakom pomere. V miske so širokým dnom položte staršiu vrstvu 1 - 2 cm. Z vyššie uvedeného sú pokryté cukrom. Vrstvy sa striedajú, až kým nedôjde jedlo. Miska je zakrytá vekom a odoslaná do chladničky. Po 2 - 3 dňoch sa cukor úplne rozpustí a z bobúľ sa extrahuje veľké množstvo šťavy. Hmota je sklopená v cedníku, ale nie je stlačená. Do fľaše sa naleje sirup a bobule sa sušia a ďalej sa varia v čaji.

Vodný sirup

Libra čiernych bobúľ černého bezu sa varí 15 minút v 500 ml čistej vody. Výsledná šťava sa odoberie preosiatím cez sito a pridá sa k nemu pohár cukru. Hmotnosť varte 3 minúty a vypnite oheň.

Kanál „FOODozhnik“ vo svojom videu podrobne rozpráva o skúsenostiach s prípravou sirupu bez baze

S citrónovou šťavou

1 kilogram zasiatých bobúľ čierneho bezu sa umiestni do nádoby so širokým dnom. Miska sa položí na malý oheň a zahrieva sa 15 minút. Počas tejto doby, bobule praskla, a veľké množstvo šťavy vynikne. Šťava sa odvádza cez sito.netlačenie buničiny z bobúľ. K tomu pridajte 1 kilogram cukru a šťavy z 1 citróna. Všetky produkty sa varia 1 minútu a balia do sterilných nádob.

So zázvorom a škoricou

Sklo staršieho sa triedi a premyje. Bobule zalejeme rovnakým množstvom studenej vody, pridáme polievkovú lyžicu strúhaného koreňa zázvoru a pol lyžičky mletej škorice. Varené bezinky s korením po dobu 10 minút, potom sa prirodzene ochladili a prešli cez sito. Do ochladenej šťavy sa pridá 150 gramov cukru a rozpustí sa, čím sa hmota opäť zahreje. Horký sirup černého bezu sa naleje do sterilných nádob a naskrutkuje na viečka.

Sušený sirup čierneho bezu

Pohár sušených bobúľ nalial 2 šálky vriacej vody. Miska na oheň sa varí 20 minút. Po tomto, bezinky trvajú na 6 hodín. V roštu sa vylial vývar. Filtrovaná hmota sa zmieša s pol pohárom granulovaného cukru a varí sa, kým sa kryštály nerozpustia.