Čierny ríbezľ kompót na zimu bez sterilizácie

Dnes je moja predvalka výborným kompótom z čiernych ríbezlí. Podľa tohto receptu pripravujem nápoj na ríbezle na zimu bez sterilizácie. Trochu vášho úsilia a nádhernej prípravy vás poteší v zime svojou letnou vôňou a chuťou.

Zloženie: voda, cukor, čierny ríbezľ Čas do záložiek: Leto

Jeho krása spočíva v jeho jednoduchosti a podrobný recept krok za krokom s fotografiou odhalí čo najviac všetky jemnosti a nuansy varenia.

Budete potrebovať:

  • 250 - 300 gramov čiernych ríbezlí;
  • 3 litre vody;
  • 250-300 g cukru.

Tieto ingrediencie sú potrebné na výrobu 3 litrovej nádoby s výborným kompótom.

Ako variť kompóty z čiernych ríbezlí na zimu bez sterilizácie

Poďme teda k tejto úlohe!

Banka sa musí dôkladne vyčistiť a sterilizovať. Osobne som sterilizovaný v peci. Moja nádoba a mokrá dajte do predhriatej rúry hore nohami na stojan. Po 15-20 minútach požiar vypnite. A ja čakám, až sa nádoba trochu ochladí. Potom môže byť vybratý z rúry.

Potom nalejeme 3 litre vody do panvice a zapálime.

V tomto okamihu, moji ríbezlí, vysychajú. Vetvičky a listy, ktoré padajú do plodov počas zberu, nebudeme potrebovať. Odstránime ich. Nalejte ríbezle do pohára.

Pridajte 250-300 g granulovaného cukru do prevarenej vody. Zamiešame. Čakanie na cukorRozpustí sa a voda sa opäť varí. Sirup sa varí 5 minút.

Nalejte si do džbánka ríbezle sirup. Je nutné, aby sa nádoba postupne ohrievala a nepraskla.

Uistite sa, že ste pripravili kryt na zošitie. Je potrebné prať a variť 5 minút.

Zostávajúci sirup potom nalejeme do nádoby a prikryjeme vekom, po ktorom sa navinieme.

Ako vidíte, tento jednoduchý recept na kompót čiernych ríbezlí na zimu si nevyžaduje veľa úsilia. Koniec koncov, zostáva len otočiť nádobu na obálke a zabaliť deku. O deň neskôr je možné odobrať a uskladniť čierny ríbezový kompót na uskladnenie.

Farba nápoja sa nakoniec ukáže byť bohatá a krásna, chuť bude sladká s miernou kyslosťou. Môže sa skladovať v suteréne aj pri izbovej teplote. Dúfam, že môj jednoduchý recept na kompót čierneho ríbezla vás poteší!