Čierne ríbezle mleté ​​s cukrom na zimu

Podobne ako mnohé ženy v domácnosti, aj ja si myslím, že je najužitočnejšie zbierať plody na zimu ako surový džem. V jeho jadre, je strúhaný bobule s cukrom. V tejto konzervácii sú nielen vitamíny úplne zachované, ale chuť zrelých bobúľ zostáva prirodzená.

Zloženie: kyselina citrónová, cukor, čierny ríbezľ Čas do záložiek: Leto

Som rád, že sa môžem podeliť o svoj domáci spôsob zberu surového džemu z čiernych ríbezlí. Pre pohodlie čitateľov, každá fáza prípravy vitamínovej pochúťky si môžete prezrieť na fotografii.

Podiel požadovaných výrobkov:

  • bobule čiernych ríbezlí - 2 kg;
  • cukor - 4 kg;
  • kyselina citrónová - 20 g.

Ako brúsiť čierne ríbezle s cukrom

Na zber takéhoto zberu zrelých plodov sú vhodné iba zrelé, nie prasknuté a nepoškodené plody. Zkazené bobule môžu vyvolať fermentáciu v hotovom džemu. Preto najprv musíme starostlivo vytriediť ríbezle a odstrániť z nich zvyšky listov a vetvičiek.

Potom nalejte bobule do cedníka (môžete preosiať) a opláchnite pod tečúcou studenou vodou.

Umyté bobule sa musia vysušiť na papierovej utierke.

Nebuďte leniví na to, pretože kvôli nadmernej vlhkosti môže surový džem tiež kvasiť.

Sušené čierne bobule, musíme buď prejsť na mlynček na mäso, alebo, ako som to urobil, brúsiť v kaši spomocou výkonného mixéra.

Pred naliatím bobúľ do mixéra sa uistite, že je jeho misa čistá a suchá.

Potom sme dali do kastrolu pyré, pridáme cukor a premiešame.

Cukor v bobule sa nerozpúšťa okamžite. Preto ich pred balením do pohárov nechajte tri hodiny pri izbovej teplote.

Potom sa dobre premiešajte.

Počas tejto doby sterilizujeme plechovky a viečka. Ako sa tento postup dá urobiť jednoducho - pozrite sa na fotografiu.

Na zabalenie marmelády bude naberačka, ktorá bola predtým oparená vriacou vodou.

Naplňte naplnené nádoby na vrchu kryštálmi kyseliny citrónovej.

Toto sa robí so zámerom, aby sa surový džem nezkazil dlhšie.

Nádoby zakryte plastovými viečkami a vložte ich do chladničky.

Môžete ich uložiť do tohto formulára na jeden rok.

Chutné a vitamínové čierne ríbezle mleté ​​cukrom Jednoducho som sa rozotrel na tenké plátky chleba a slúžil mi domov na čaj. Lahodná je taká hrubá surová marmeláda s palacinkami alebo palacinkami.