Čierne ríbezle marshmallow: najlepšie recepty - ako urobiť ríbezle marshmallow v domácich podmienkach

Pastilka z čiernych ríbezlí je nielen chutné, ale aj neuveriteľne zdravé jedlo, pretože pri sušení ríbezle uchováva všetky užitočné látky a vitamíny. Vysoký obsah vitamínu C a látok s baktericídnymi vlastnosťami robí z tejto bobule v období sezónneho prechladnutia nepostrádateľnú. Okrem toho, sladšia verzia pastila môže ľahko nahradiť cukrík alebo sa stať originálne dekorácie tortu. Kúsky marshmallow môžu byť pridané do čaju alebo na panvici s ovocím, keď varíte kompóty.

Zloženie: voda, cukor, cukor z námrazy, čierne ríbezle Čas na znášanie:] Leto

Obsah

  • 1Metódy sušenia marshmallowov
  • 2Recepty na domáce pasty z čiernych ríbezlí
    • 2.1Prírodný marshmallow bez cukru a bez varu
    • \ t
    • 2.2Pastila uvarená s cukrom
    • .
    • 2.3Ryžové pastilky bez jám
  • 3Pastila s rôznymi plnidlami
  • 4Ako ukladať pastilky

Metódy sušenia marshmallow

Technológia výroby pasty je pomerne jednoduchá: hmota bobúľ sa rozdrví na jednotný stav a vysuší. Existuje niekoľko spôsobov sušenia:

  • Vo vzduchu. Kapacita na sušenie obloženia s prilepenou fóliou a distribúcia ríbezľovej hmoty. Produkt sa suší na slnku 3 - 4 dni, potom sa rozreže na kúsky akonečne vysušený na plnú pripravenosť. Marshmallow sa považuje za vysušený, ak sa horná vrstva nelepí na ruky.
  • V rúre. Na sušenie použite plech, ktorý je pokrytý papierom na pečenie. Aby sa zabránilo prilepeniu hmoty bobúľ, povrch pergamenu sa natrie rastlinným olejom. Teplota rúry počas sušenia by mala byť nastavená na 80 - 100 stupňov.
  • V elektrickej sušičke. Niektoré sušičky sú vybavené špeciálnymi nádobami na prípravu pást, ale ak je vaša jednotka jednoduchšia, potom je možné tento zásobník vyrobiť samostatne, vyzbrojený voskovým papierom a zošívačkou. Suchý marshmallow pri teplote 70 stupňov, na niektorých miestach pravidelne prestavujte zásobníky.

Recepty na domáce pasty z čiernych ríbezlí

Prírodný marshmallow bez cukru a bez varu

\ t

Prirodzený marshmallow cukor bez ríbezlí bude najmä podľa predstáv ľudí, ktorí sledujú ich postavu, alebo ktorých vlastné zdravie im neumožňuje jesť veľa sladkostí.

Plody ríbezlí (akékoľvek množstvo) sa premyjú a blanšírujú v malom množstve vody. Potom sú mixérom pretlačené na jednotnú konzistenciu. Potom sa bobúľová hmota vysuší akýmkoľvek z vyššie uvedených spôsobov.

Taký marshmallow je najužitočnejší, pretože neobsahuje cukor a nie je vystavený tepelnému spracovaniu, ale jeho nevýhodou je, že výrobok je veľmi kyslý, ako citrón. Na rozjasnenie chuti môžete pred sušením pridať tekutý med do hmoty bobúľ. pomerríbezle a med 2: 1.

Pasta varená s cukrom

Pre 1 kilogram ríbezlí budete potrebovať 1/2 kilogramu granulovaného cukru. Umyté a sušené bobule sú blanshirut a rozdrvené mixérom alebo mlynčekom na mäso. Potom dajte hmotnosť na oheň a priveďte do varu. Potom sa oheň zmenší a rozdrví sa do viskózneho stavu. Hmotnosť bobúľ sa umiestni na panvice alebo podnosy a suší sa až do pripravenosti. Potom sa vysušené listy narezú na pásy a navinú v zmesi škrobu a práškového cukru, pričom sa odoberajú v rovnakom pomere.

Pasta z čiernych ríbezlí, ktorá bola tepelne spracovaná, je mäkšia a pružnejšia.

Jahodová kaša bez kameňov

Mäkká a homogénna konzistencia vedie k marshmallow, ktorý predtým prešiel cez sito. Za týmto účelom sa bobule pyré po sekanie ohrieva na ohni na teplotu 50 - 60 stupňov. Tento postup uľahčuje odstraňovanie kostí a kožiek. Potom sa do filtrovanej hmoty pridáva cukor a varí sa podľa technológie predchádzajúceho receptu.

Pozrite si video z kanála „Prank Retired“ - Black Currant Candy

Pastila s rôznymi plnidlami

Uvažovali sme o hlavných možnostiach výroby pasty z čiernych ríbezlí. Poďme hovoriť o ďalších zložkách. Môžete ochutnať marshmallow chuť pridaním nakrájaných vlašských orechov, citrónovej alebo pomarančovej kôry, zázvoru alebo koriandru na bobuľovú hmotu.

Ríbezle ide dobre s inými plodmi a plodmi, ako sú červené ríbezle, banány, hrozno alebo jablká. Dajte na berry hmotnosť kaša iné ovocie svojvoľné rozvody, a vzhľad marshmallow bude oveľa viac originálne.

Video z rodiny Brovchenko vám predstaví recept na ríbezle a cukinové pasty

Ako uchovávať pastilky

Konzumácia marshmallowa nie je vôbec potrebná. Je dokonale uložený v sklenenej nádobe v hlavnom priestore chladničky. Ak skladujete polotovary ríbezlí, ktoré sú plánované na viac ako 3 týždne, ovocné rolky možno zmraziť ich zabalením do vzduchotesnej nádoby.