Cibuľa: výhody a poškodenie ľudí, kalorický, niektoré vitamíny v cibuli.

Cibuľa - dvojročná alebo viacročná rastlina patriaca do podrodiny cibule. Prvá zmienka o cibule sa vzťahuje na 20. storočie pred naším letopočtom, lekári po mnoho storočí používali túto rastlinu ako všeliek na všetky možné choroby. S rozvojom vedy vedci dokázali túto skutočnosť dostatočne vedecky zdôvodniť: vďaka fytoncidom obsiahnutým v cibuľke vo veľkom množstve mnoho „zlých“ baktérií v skutočnosti zomiera na účinky cibule.

Zloženie: Cibuľa

Obsah

  • 1Kalorický obsah a zloženie cibule
  • 2Použitie cibule
  • 3Ako používať?
  • 4Ako skladovať?

Kalorický obsah a zloženie cibule

\ t

Foto: Cibuľa v záhrade.

Energetická hodnota cibule je 41 kcal na 100 gramov čerstvého výrobku. Zloženie cibule je: organické kyseliny, užitočné cukry, vitamíny A, PP, C, B, rovnako ako minerálne soli draslíka, fosforu, horčíka. Okrem toho, cibuľa sú bohaté na železo, fytoncidy, éterické oleje a ďalšie zlúčeniny.

Používanie cibule

- dokázalo sa, že cibuľa má výrazný antimikrobiálny účinok, možno ju použiť napríklad na čistenie ústnej dutiny pred škodcami;

- pravidelná spotreba cibule znižuje hladinu cukru a škodlivého cholesterolu v krvi;

- cibuľa v oblasti tradičnej medicíny sa stala najrozšírenejšou: cibuľová šťava sa vdychuje do nosa s predĺženou rinitídou, inhaláciou, varenímna báze cibuľovej kaše, ktorá sa používa na liečbu angíny a pneumónie atď. Okrem toho, cibuľa, uvarená v mlieku, ktorá sa používa na liečbu kašľa a kašeľ z cibule - na odstránenie ťažkých popálenín;

- Odporúča sa tiež, aby sa čerstvý cibuľový kašu vtieral do vlasových korienkov a vlasovej pokožky, aby sa vlasom vlasom priblížil „spiaci“ vlasový folikul;

- dať vlasom prirodzený lesk, môžete si pripraviť nasledujúci odvar na opláchnutie: 2 poháre vody + 10 lyžičiek. variť cibuľu šupky po dobu niekoľkých minút, odstrániť na 4 hodiny pre trvanie, potom kmeň a použitie.

Ako používať?

Cibuľa má silný antimikrobiálny účinok len čerstvý, pretože "Prchavosť" fytoncidov počas tepelného spracovania takmer zmizne. Väčšina užitočných látok cibule sa koncentruje v spodnej časti, to znamená v spodnej časti banky.

Cibuľa sa tiež suší, nakladá a pridáva k rôznym domácim prípravkom.

Ako skladovať?

Stará, dokázaná cesta, ktorú používali naše babičky, bola tkaním cibuľového copu. Táto metóda je však k dispozícii tým, ktorí zbierajú cibuľu vo vlastnej záhrade. Pri kúpe hotového výrobku v obchode ho voľne položte do drevenej krabice. Obe možnosti uchovávajte na suchom, chladnom mieste.